Apple Watch Diyabet Riskine Karşı İpuçları Sunuyor - Haberler - indir.com

Apple Watch Diyabet Riskine Karşı İpuçları Sunuyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-19 12:33:00
Editör : Elif Keskin
Kategori : Teknoloji

Günümüzde geniş bir yaş grubunda görülen diyabet kronik hastalıklar arasında yer alıyor. İnsanların hayatına büyük etki eden diyabetle mücadele ise oldukça gündemde olan bir konu. Diyabet ile mücadele konusunda Apple Watch önemli bir adım atıyor. Sağlıklı yaşam tarzı ve davranış biçimleri konusunda kullanıcılarına yardımcı olmayı amaçlayan Apple Watch, diyabete savaş açıyor! 

Günümüzde pek çok insan diyabet ile karşı karşıya kalıyor. Üstelik yaşam standartlarının vazgeçilmez bir getirisi olarak diyabet riski pek çok insan için yüksek sınırda. Diyabet riskini azaltmanın önemli yollarından birisi aktif ve daha sağlıklı bir yaşamdan geçiyor. Apple Watch tam da bu noktada size yardımcı olmayı amaçlıyor. 

Apple Watch Series 4 için beklenen haber sonunda geldi!Apple Watch Series 4 için beklenen haber sonunda geldi!

 

Her gün kullanıcılarını daha fazla aktivite eden Apple Watch bir nevi koçluk görevini üstleniyor. Üstelik hedeflerini gerçekleştiren kullanıcıları da ödüllendirmekten geri kalmıyor. 

Apple Watch Aktivite Halkaları Nedir?

Geliştirilen hareket halkaları ile Apple Watch hedefinize ulaşmanız için mükemmel bir sistem sunuyor. Farkındalığı arttıran hareket halkaları sağlıklı bir yaşam için de olmazsa olmazların arasına giriyor. Üçlü olarak geliştirilen aktivite halkalarının en dış kısmında "Hareket" halkası yer alıyor. Apple Watch günlük rutinler içerisinde bulunan merdiven çıkmak, ev temizlemek veya otoparka gitmek gibi hareketlerinizin kalorisini hesaplayarak takip ediyor. Uzmanların da belirttiği gibi sağlıklı bir yaşamın sırrı aktif yaşamdan geçiyor. Apple Watch tam da bu noktada size yardımcı oluyor. Ayrıca hedeflenen kalori miktarı ile günlük hareketiniz de karşılaştırılıyor. 

Ortadaki yeşil halka ise "Egzersiz" kısmını temsil ediyor. Aktif yaşam ve egzersizin birbirine karıştırıldığı bu noktada Apple Watch sizi uyarıyor. Günlük hareketleriniz egzersiz değildir. Bu yüzden Apple Watch sizden günlük olarak minimum düzeyde de olsa egzersiz bekliyor. Örneğin, 30 dakikalık tempolu bir yürüyüş bu halkayı kolayca tamamlamanıza yardımcı oluyor. 

Apple Watch'ın kullanıcılarına sunduğu son halka ise biraz zorlayıcı oluyor. "Duruş" halkası bir gün içerisinde tam 12 kez oturduğunuz yerden kalkıp bir dakika boyunca hareket etmenizi istiyor. Uzun süre oturmanın sağlık açısından oldukça sakıncalı olduğu biliniyor. Üstelik günümüzün çalışma şartlarında pek çok kişi masa başı çalışıyor. Bu sebeple Apple Watch'ın bu son halkası sizi hareketli olmaya teşvik ediyor. 


Apple Watch 4 ile MacOS’ta oturum otomatik olarak nasıl açılır?Apple Watch 4 ile MacOS’ta oturum otomatik olarak nasıl açılır?
Yeni Güncelleme Apple Watch Series 4'ü Bozuyor!Yeni Güncelleme Apple Watch Series 4'ü Bozuyor!
Spotify'dan beklenen Apple Watch HaberiSpotify'dan beklenen Apple Watch Haberi

Apple Watch 2 Konsept Videosu


PAYLAŞ