Defter ve kalem yerine kolay bir şekilde tablet ya da telefonlarınız üzerinde önemli notlarınızı almanıza, güvenli bir şekilde saklamanıza ve hatırlatma özellikleriyle unutmamanıza imkan tanıyan not alma uygulamalarını sizler için bir araya getirdik.

AndroidiOS ya da Windows Phone cihazlarınız için uygulama mağazalarında bulunan not alma uygulamaları içerisinden hangisini kullanacağınıza karar veremiyorsanız, bu haberimizi mutlaka sonuna kadar okumalısınız.

Evernote (AndroidiPhoneiPadWindows PhoneMacWindows)

Evernote

Dünya üzerinde kullanılan en popüler not alma uygulamaları arasında liderliğini sürdüren EverNote, çoklu platform desteğine sahip olmasıyla dikkat çekmektedir. Kolay kullanımı ve tüm platformlar üzerinden notlarını aktarabilmenizi sağlayan uygulama sayesinde not alabilir, fotoğraflarınızı saklayabilir, listeler oluşturabilir ve hatta sesli not kayıtlarınızı bile alabilirsiniz.

Ayrıca arama özelliğine de sahip olan uygulama, bulamadığınız notlarınızı anahtar kelimeler ile arayarak kolay bir şekilde bulmanızı da sağlamaktadır.

Write (iPhoneiPadMac)

Write

Son derece gelişmiş özelliklere sahip olan Write, kullanım kolaylığıyla da dikkat çeken not alma uygulamaları arasında yerini almış durumda. Modern arayüzüyle pratik bir kullanım imkanı sunan uygulama sayesinde önemli işlerinizin notlarını alabileceğiniz gibi aklınıza gelen hemen her şeyi de metin ya da resim destekli olarak mobil cihazlarınızda kayıt edebilirsiniz.

Hatırlatma özelliğine de sahip olan uygulama, aldığınız notlar için kuracağınız zamanlama sayesinde notlarınızı unutmamanızı sağlamaktadır. Ayrıca Google Drive, OneDrive ve Box.Net gibi bulut depolama servisleriyle de senkronize bir şekilde çalışabilmekte, aldığınız notları Facebook ya da Twitter hesabınız üzerinden paylaşmanıza da imkan tanımaktadır. Uygulamayla ilgili daha önce yaptığımız haberi inceleyebilirsiniz.

Notability (iPhoneiPad)

Notability

Türkçe dil desteğine sahip yapısıyla son derece kullanışlı bir not alma uygulaması olan Notabiltiy, notlarınızı sadece yazıyla değil aynı zamanda çizimler yaparak da alabilmenizi sağlıyor. Milyonlarca kullanıcısı bulunan uygulama notlarınızı sesli, yazılı ya da görüntülü olarak alabilmenizi sağlamakla beraber aldığınız notlara anlık olarak çektiğiniz fotoğrafları da eklemenize imkan tanıyor.

Arama özelliği de bulunan uygulama üzerindeki arama kutusuna anahtar kelime yazarak notlarınıza hızlı bir şekilde ulaşabilir, çeşitli filtreleme seçeneklerini kullanarak notlarınızı listeleyebilir, aldığınız notların yazı fontlarını, renklerini, boyutlarını ve hatta kağıdın rengine kadar çeşitli seçenekleri kullanarak notlarınızı özelleştirebilirsiniz.

Ayrıca uygulamayla aldığınız notları Google Drive, Dropbox, Box.Net ya da OneDrive bulut depolama servislerindeki hesaplarınıza PDF ya da RTF formatlarında aktarmanızı da sağlamaktadır. Notability ile ilgili daha önce yayınladığımız haberi buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Cogi (Android)

Cogi

Diğer not alma uygulamalarından farklı olarak sesli bir şekilde notlarınızı almaya yarayan Cogi, önemli olan notlarınızı sesli bir şekilde kayıt ederek, daha sonra dinlemenize imkan tanıyan ücretsiz bir not alma uygulamasıdır.

Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz uygulama ayrıca aldığınız sesli notlara resim, etiket ya da metin gibi eklemelerde yapabilmenizi sağlamakla beraber arama özelliği sayesinde daha önce almış olduğunuz notlara da hızlı bir şekilde ulaşmanızı sağlıyor. Uygulamayla ilgili daha önce yaptığımız habere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

ScrapBox Notes (iPhoneiPad)

ScrapBox Notes

Tamamen yerli bir uygulama olan ScrapBox Notes‘i diğer not alma uygulamalarından ayıran en önemli özelliği sosyal ağlar ile senkronize bir şekilde çalışabilmesidir. Klasik not alma uygulamalarıyla hemen hemen aynı işlevselliğe sahip olan uygulama aldığınız notların ön izlemesini gösterebilmekte, görüntü, resim, ses kaydı, web sayfaları, el yazısı, ifadele ve kişileri eklemenize de imkan tanımaktadır.

indir.com Mobil Uygulama Ödülleri 2014 yarışmasına katılarak ilk 15 içerisine girmeyi başaran uygulama şu özelliklerle klasik not alma uygulamalarından ayrılmaktadır.

 Takım projeleri hedefli olarak oluşturulan notları sınırsız sayıda arkadaşınız ile paylaşabilir, birlikte not oluşturabilir ve düzenleyebilirsiniz.

 Uygulama ile oluşturulan notları harita üzerinde istediğiniz noktaya hatıra olarak bırakabilir,

 Son olarak ise notlarınızı halka açarak tüm dünya ile paylaşabilirsiniz.

Microsoft OneNote (AndroidiPhoneiPadWindowsMacWindows Phone)

OneNote

Microsoft’un Office uygulamaları arasında standart olarak kullanıcılara sunulan Microsoft OneNote, otomatik kayıt özelliğiyle ön plana çıkan oldukça kullanışlı bir not alma uygulamasıdır. Uygulama sayesinde yeni notlar oluşturabilir, daha sonra bu notları düzenleyebilir ya da ihtiyacınız olmayan notları kolay bir şekilde silebilirsiniz.

Tek bir notu bile kaybetmeyen özelliğiyle OneDrive bulut depolama servisine notlarınızı aktarabilmenizi de sağlayan uygulama ayrıca sunduğu arama özelliği sayesinde aldığınız tüm notlara hızlı bir şekilde ulaşmanızı da sağlamaktadır. Buna ek olarak çoklu platform desteğine de sahip olan OneNote ile aldığınız notlara dilediğiniz cihazlar üzerinden erişebilir ya da yapılacak olan işlerinizin bir listesini alabilirsiniz.

Editörün Notu:Günlük hayatınızda önemli olan notlarınızı alarak güvenli bir şekilde saklayabilmenizi sağlayan ve tamamı ücretsiz olarak Not Alma Uygulamalarını aşağıdaki linkler aracılığıyla indirebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir