Twitter hissedarları Elon Musk’in teklifini kabul edecek mi? 44 milyar dolarlık teklif, Twitter hisseleri düşmesine rağmen hala masada! İşte detaylar:

Elon Musk, Twitter çalışanları ile bir araya gelecek

Twitter yönetim kurulu, Elon Musk’ın 44 milyar dolarlık devralma teklifinin şirket hissedarları tarafından onaylanmasını istiyor. Yatırımcıların anlaşmayı desteklemesini isteyen yönetim kurulu, hisse düşse bile aynı teklifin geçerli olduğunu söyledi.

Twitter yönetiminden yatırımcılara: Hisse senetleri düşüyor ve düşüyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na bugün sunulan belgelere göre Twitter Yönetim Kurulu, hissedarlara satın alma işlemini tamamlamaları için özel bir çağrı yaptı. Kurul, rapora yaptığı açıklamada, oybirliğiyle anlaşmanın lehinde oy verilmesini istedi.

Twitter hissedarları, satın alma işlemini tamamlamak için henüz bir anlaşmaya varmadı. Ancak Elon Musk, botlar ve spam hesapları nedeniyle anlaşmayı askıya aldı. Bu nedenle, pay sahipleri teklifi kabul etseler bile, satın alma hemen gerçekleşemez. Ancak Twitter yönetim kurulu, hissedarlara açık bir çağrıda bulundu.

Şirket yönetim kurulu, teklifle ilgili bazı konuları da görüştü. Örneğin, hissedar tazminatının ertelenmesini ve üst düzey yöneticiler için ek bir vekil önerilmişti.

Şu anda 38.12 dolardan işlem gören Twitter hisselerinin fiyatının Musk’ın 54.20 dolarlık teklifinin oldukça altında olduğunu göz ardı etmemek gerekiyor. Hisse senedi düştükten sonra, şirketin piyasa değeri 30 milyar doların altına düştü. Sonuç olarak, 44 milyar dolarlık satın alma tüm hissedarlara fayda sağlayacak.

Ancak, Musk bot hesabı ve platformdaki bir spam sorunu nedeniyle satın alma şu anda askıya aldı. Hatırlarsanız bu ayın başlarında Musk, platformdaki hesapları kontrol etmek için tweet akışına tam erişim kazandı. Ancak Musk, yakın tarihli bir açıklamada “hala çözülmemiş sorunlar olduğunu” söyledi.

Twitter, daha önce robotların ve spamlerin platformdaki aktif kullanıcıların yüzde 5’inden daha azını oluşturduğunu belirtmişti. Bu rakamdan emin olmayan Tesla’nın CEO’su, analiz yönteminin “yetersiz” olduğunu ve “analizi manuel olarak yapmanız gerektiğini” belirtti.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Twitter hissedarlar Elon Musk’ın şirketi satın almasını kabul edecekler mi? Gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir