Elon Musk, 16 Haziran Perşembe günü çalışanlarla Twitter üzerinden bir araya gelerek devralma yolunda bir adım daha atacak. İşte detaylar:

Elon Musk’tan Tesla çalışanlarına uyarı

Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma girişimi bot ve spam hesaplar nedeniyle askıya almıştı. Geçtiğimiz günlerde Twitter’dan konuyla ilgili detaylı bir rapor isteyen Tesla’nın CEO’suna gerekli belgelerin verildiği açıklandı. Bu gelişmenin ardından planlarını yeniden devreye sokmak isteyen Elon Musk, 16 Haziran Perşembe günü Twitter’da çalışanlarla bir araya gelerek devralma yolunda bir adım daha atıyor.

Elon Musk, Twitter çalışanlarıyla bir araya gelecek

Twitter CEO’su Parag Agrawal Pazartesi günü etkinliği e-postayla gönderdi. Milyarder girişimcilerin toplantıda Twitter çalışanlarının sorularını yanıtlaması bekleniyor. Gönderdiği bir e-postada Agrawal, çalışanların toplantıdan önce Musk’a sorular sorabileceğini söyledi.

Herkesin katılacağı toplantı, Elon Musk’ın Twitter’ı devralma girişiminden bu yana şirket çalışanları ile ilk kez doğrudan görüşmesi olacak. Hatırlarsanız bu ayın başlarında, başarılı bir iş adamı bir sosyal ağı anlaşmadan çekilmekle tehdit etmişti. Ve satın alma sürecinin devam edip etmeyeceği büyük bir merak konusu olmuştu.

Kullanıcılar hakkında daha fazla bilgi almak isteyen Elon Musk, talebinin reddedilmesinin ardından Twitter yetkililerini suçlamıştı. Yetkililere gönderdiği bir mektupta Musk, platformdaki spam hesaplarını ölçme hakkına sahip olduğunu söylemiş talebi reddedilince satın alma sürecini yavaşlatmıştı. Ancak bir süre sonra Musk’ın istediği bilgiler yetkililer tarafından iletilmişti ve artık son gelişmeler ışığında anlaşmanın son aşamasına gelindiğine inanılıyor.

Bunun yanı sıra Tesla ve SpaceX’in CEO’larının bu konuyu sosyal medya gündemine taşıması yoğun bir şekilde tartışıldı. Bu durum Elon Musk tarafından işletmenin askıya alınması, spam ve fake hesapların kınanması, fiyatı düşürme girişimi ve hatta anlaşmadan çekilmenin yollarını araması olarak yorumlanmıştı. Bilindiği üzere Twitter yönetim kurulu, Elon Musk’ın geçtiğimiz aylarda yaptığı 44 milyar dolarlık teklifi kabul etmişti. Şirketin hisseleri ise Elon Musk’ın teklifine baktığımızda o zamandan beri değer kaybetti ve her geçen gün değer kaybetmeye de devam ediyor.

Musk’ın çalışanlarla gerçekleştiriceği toplantının nasıl geçeceği de epey merak ediliyor. Toplantı nasıl geçer bilemiyoruz ama toplantı sonrası gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir