Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, Twitter’da satın almaların sona erdiğini duyurdu. Ancak platform, Elon Musk’a dava açmayı planlıyor.

Twitter günlük 1 milyon sahte hesap silecek

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla CEO’su Elon Musk ile roket üreticisi SpaceX ve Twitter arasındaki ilişki önemli bir konu olmaya devam ediyor. 44 milyar dolarlık Twitter satın alma girişimi sancılı bir sürecin ardından başarısız oldu. Ancak sürecin mahkeme düzeyinde devam edeceği görülüyor.

Android için Twitter indir
iOS için Twitter indir

Twitter, Delaware Chancery Court’ta Elon Musk’a dava açmayı planlıyor

Ancak görünen o ki girişimcinin bu süreçteki konumu uzayan bir hukuki süreçte başlıyor. Alınan bilgilere göre Twitter, Elon Musk’a dava açacak.

Twitter, Musk’ın anlaşmayı feshetmesinin “hukuksuz ve haksız” olduğunu iddia ederek Delaware Chancery Court’ta dava açacak. Öte yandan hukuk uzmanlarına göre platformun Musk’ta çok güçlü bir payı var. Ayrıca Musk’ın bu süreçte karşılaştığı ilk vaka bununla da sınırlı değil.

Elon Musk’ın Twitter’ı devralma teklifi başlangıçta %9,2 hisse ile başladı. Ancak bu hisse senedi alımıyla ilgili gecikmiş haberi, dünyanın en zengin adamını yargıladı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, “Bir yatırımcı herhangi bir şirkete yüzde 5 veya daha fazla yatırım yaparsa, bunu kamuya açıklamalıdır” diyerek Musk’a karşı yasal işlem başlattı.

Tüm bu gelişmelerle birlikte Musk, tüm platformda 44 milyar dolar için savaşıyordu. Twitter yönetimi bunu kabul ettikten sonra, platformun Elon Musk’a teslim edilmesini hiçbir şey engellemedi. Ancak bundan sonra Musk ve Twitter arasındaki görüşme işe yaramadı. Bir adım önde iki geride olan bu sürecin ardından Elon Musk, satın alma sözleşmesini feshetmişti. İlerleyen günlerde taraflar arasında ciddi bir mali savaş yaşanacak gibi görünüyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir