Rusya’nın Ukrayna işgali uluslararası anlamda büyük bir ses getirmesiyle beraber, devletler ve şirketler ülkeye ağır yaptırımlar uygulamaya devam ediyor. Yaptırım kararı alan bir şirkette Amazon çatısı altında yer alan canlı yayın platformu Twitch’dir.

Twitch, The Washington Post aracılığıyla Rus yayıncılar için gönderdiği e-posta içerisinde Rusya’ya uygulanacak olan ambargonun içerisinde yer alacağını açık ve net bir şekilde belirtti. Söz konusu  bu yaptırımların detayları arasında, Rus yayıncıların ödeme erişimlerine yasak getirilmesi, yayınlardan para kazanma haklarının durdurulması ve aynı zamanda diğer yayıncılara da ödeme yapımlarının engellenmesi gibi odlukla kritik değerler bulunuyor. 

6

Rus yayıncıların her birine uygulanacak

Ünlü Twitch yayıncısı Alexey Gubanov (Jesus AVGN)’da Putin’i eleştirdiği için ABD’ye giden yayıncı olmasına rağmen bu durumdan etkilenen kullanıcılar arasında yer alıyor. Bu sayede, söz konusu bu yaptırımlar dünyanın neresinde olunursa olunsun tüm Rus vatandaşlarını olumsuz bir şekilde etkilemeye devam ediyor. 

Çin AMOLED pazarında BOE hakimiyeti sürüyor

Twitch, bir karara vardı

Dünya üzerinde Twitch’in kullanıcılarının %4’lük bir kısmı Rusya’dan oluşuyor. Fakat buna rağmen Twitch son derece kararlı ve iddialı bir hamle yaptı. Rusya’ya uygulanan yaptırımlar Putin rejiminin hamlelerine bağlı olsa da, Rus vatandaşlar bu yaptırımlardan ciddi şekilde etkilenmeye devam ediyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir