CINNO Research tarafından yapılan son araştırmalarda AMOLED panel üretimi yapan şirketler arasında BOE’nin hakimiyetini sürdürdüğü görüldü. Gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında %37 oranında pazar payı almayı başaran BOE, böylece 2021 yılında da bölgenin en büyük paya sahip AMOLED panel üreten fabrikası oldu. 2021 yılında pazardaki hakimiyetini korumuş olmasına karşın 2020 yılına göre yüzde 7.6 oranında bir düşüş yaşanması dikkatlerden kaçmadı.

BOE üretimini ve kapasitesini arttırıyor

BOE için geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarda üretimi ve sektördeki payını artıracak detaylara yer verildi. Buna göre 2021 yılında fabrikalardaki toplam kurulu kapasite alanı yüzde 26.9 oranında artırıldı. Markanın bu artış sonrası üretim kapasitesi yükseldi. Üstelik üretim alanlarına yönelik yapılan iyileştirmelerde de %57 oranında bir verimlilik artışının yapıldığı ifade edildi.

Tüm bunlar 2021 yılı içerisinde gerçekleştiğinden dolayı şirketin 2021 yılındaki üretimlerinde bir destek sağlamadı. Ancak artan kapasite ve üretim alanı ile birlikte 2022 yılında şirketin üretimde çok daha yüksek seviyelere çıkması ve pazardan daha fazla pay alabilmesi mümkün. 

Samsung ile yapılan anlaşmalara devam eden şirketin yeni iPhone modelleri için daha fazla sipariş alabilmek adına Apple ile görüşme yaptığı biliniyor. 2023 yılında üst seviyede bir iş ortaklığının kurulması beklendiğinden dolayı BOE’nin 2021 yılında yapmış olduğu yatırımların bu planlamaya yönelik gerçekleştirildiği düşünülüyor. Ancak sektördeki tüm bu önemli gelişmelere karşın küresel olarak devam eden çip krizi, bölgedeki üretimleri büyük bir sekteye uğratıyor. Bu nedenle önemli üretim kesintileri yapmak zorunda kalan marka üretimdeki performans ve verimliliğinde de buna bağlı olarak düşüş yaşıyor. Zira Geçtiğimiz ay içerisinde yapılan açıklamalarda şirketin üretim kapasitesinde 3 milyon birimden 2 milyon birime düşüş yaptığı belirtilmişti 

Listede BOE’yi Visionox takip etti

Yüzde 37 oranında pazar payına sahip olan BOE’yi yüzde 18.3 pazar payı alan Vİsionox takip etti. BOE düşüş yaşarken Visionox 2020 yılına göre yüzde 1 oranında artış kaydetti. Üçüncü sırada ise 2021’deki payı %15,6 olan ve 2020’ye göre yüzde 1,8 düşüş yaşayan Hehui Optoelektronik EDO yer aldı. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir