Teknoloji devi Tesla’nın sahibi Elon Musk, attığı tweet ile Tesla Semi’nin bu yıl teslimata başlayacağını açıkladı.

İlk olarak 2017’de tanıtılan Tesla Semi’nin 2019’da üretilmesi planlanıyordu. Ancak işler Elon Musk’ın istediği gibi gitmedi ve Tesla Semi üretimleri 2022 yılına kadar ertelendi. Elon Musk yaptığı açıklamada bu yıl içerisinde Tesla Semi’lerin yollarda olacağını söyledi. Tesla Semi ve Cybertruck gibi elektrikli büyük araçların tanıtımı ile herkeste büyük heyecan Elon Musk, üretime başlıyor. Yaklaşık 800 mil menzilinin olması planlanan Tesla Semi’nin uzun menzilli versiyonlarının da olacağı düşünülüyor.

Elon Musk 7.7 milyon Tesla hissesini sattı

 Ancak hala belirsizliğini koruyan teknik özelliklerle ilgili bir bilgi paylaşılmadı. Örneğin yeni 4680 tipi silindirik batarya hücrelerinin mi yoksa eski tip 2170 hücrelerinin mi kullanılacağı da henüz açıklanmadı. Ayrıca Tesla Semi ilk tanıtıldığında  0.36 Cd hava sürtünme katsayısına ve dört elektrik motoruna sahip olacağı, tam yüklü halde 0-100 km/s hızlanmasını 20 saniyede tamamlayacağı açıklanmıştı.

Elon Musk 7.7 milyon Tesla hissesini sattı

Tesla Semi fiyatı ne kadar olacak?

Tesla Semi ile ilgili belirsizliğini koruyan bir başka konu da fiyatının ne kadar olacağıdır. Elektrikli çekicilerin menziline göre fiyatının değişeceği düşünülüyor. Elektrikli araç uzmanları Tesla Semi’nin fiyatının 180 bin dolar bandında olacağını düşünmektedir. Ancak ne Elon Musk ne de Tesla bu hakkında bir açıklamada bulunmadı.

Elon Musk, Tesla Semi için elinde oldukça uzun bir sipariş listesi olduğunu söylemişti. Hatta Tesla Semi’nin ilk tanıtıldığı yıllarda PepsiCo 100 adet uzun menzilli Tesla Semi siparişi vermişti ve geçen yılın sonunda en 15 aracı teslim alacağını planlıyordu ancak işler istedikleri gibi gitmedi.

Tesla Çin’deki yatırımlarını arttırarak üretim kapasitesini yükseltecek

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir