Tesla, Çin’deki yatırımını artırmaya devam ediyor. Şanghay Gigafactory’ye yapılan yeni eklemelerin yıllık bir milyon araç üretimi sağlaması hedefleniyor.

Dikkat çeken haber: Tesla 2022 mali raporları açıklandı

Covid-19 karantinaları ve yarı iletken çiplerde yaşanan sorunlar nedeniyle Gigafactory operasyonlarını yavaşlatan Tesla, nihayet istediği rakamlara geri döndü. Tesla Shanghai Gigafactory’ye yapılan yeni ekleme sayesinde Model 3 ve Model Y’nin üretiminin rekor kırması bekleniyor.

Gigafactory’de yılda 1 milyondan fazla araç üretimi hedefleniyor

Tesla, 17 Temmuz’da başlayan eklemeler sayesinde, Model Y ve Model 3’ün üretim kapasitesini neredeyse iki katına çıkaracak. Fabrikaya yapılan bu ilaveye ek olarak çalışanlarının da üretim tesislerine döndüğü bildirildi.

Tesla’nın Çin’deki operasyonlarının üç vardiyaya taşınması bekleniyor. Sonuç olarak her vardiyada 500-600 araba üretilecek ve günlük Model 3 sayısı 1000-1200 adede ulaşacak. Ayrıca Model Y’nin günlük üretim kapasitesi 2.200 adede yükselecek. Başka bir deyişle, her gün 3.000’den fazla üretim sağlanacak.

Şangay üretim hattı, yılda 750.000 araç üretecek şekilde tasarlandı. Yeni eklemeler sayesinde yıllık kapasitenin 1,1 milyondan 1,2 milyona çıkması bekleniyor. Bu rakam, California’nın Teksas ve Berlin’deki (Sırasıyla 650.000 ve 250.000’lik) üretim kapasitesinin oldukça üzerinde. Bunlara ek olarak Tesla Shanghai Gigafactory’nin açık pozisyon sayısında da artış var. Tesisin tamamı otomasyona dayalı olmasına rağmen, yeni ilaveler için farklı sektörlerden 15 çalışana ihtiyaç duyulduğu açıklandı. Üretim hattına yapılacak bu eklemelerin, 7 Ağustos’ta tamamlanması planlanıyor.

Model Y ve Model 3’ün Çin’de artan üretimiyle birlikte teslimatların da hız kazanması bekleniyor. Şu anda Tesla Model 3’ün Çin’e mevcut teslim süresi 16-20 hafta; Model Y teslim süresi ise 10-14 hafta . Eğer bu süre azalırsa şirketin satış rakamlarında da artış yaşayabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir