Yakın zamanda Türkiye girişimleri de başlayan Tesla, bir süre önce 2022 yılının ikinci çeyreğine yönelik önemli mali rakamlarını açıkladı. 2022 yılı içinde Lufthansa’dan ayrılan Kemal Geçer liderliğinde Türkiye pazarına giriş yapacak olan Tesla, 2022 yılının ilk çeyreğinin finansal sonuçlarını açıklamıştı. İlk çeyrekte hatırlayacak olursak 18.7 milyar dolar gelir elde eden şirket, üç aylık net kar tarafında ise 3.3 milyar dolar seviyesinde olmuştu. Tesla’nın 2021’in ilk çeyreğindeki geliri 10.4 milyar dolar seviyesinde olmuştu ve 2022’nin ilk çeyreğinde tüm çeyreklere göre gelir rekoru kırılmıştı. Rakamları güncellenen şirketin 2022’nin ikinci çeyreğinde ise şirketin toplam geliri 16.9 milyar dolar oldu.

Tesla’nın 2022 mali raporları açıklandı

85

16.9 milyar dolarlık yeni gelirin net kar oranı ise 2.26 milyar dolar seviyesinde olduğu belirtiliyor. Şirketin bu çeyreği bir önceki çeyreğe göre daha az gelir ile kapattığı gözüküyor. Tesla yapmış olduğu açıklamada 2022’nin ikinci çeyreğinde 250 bin kadar araç üreterek müşterilere gönderdiğini belirtiyor. Şirket şu an için küresel pazarda dört farklı lokasyonda fabrikada otomobil üretiyor ve açılan yeni fabrikalar ile yıllık 2 milyon otomobil üretebilecek kapasite bulunuyor.

Tesla’nın son çeyrek sonuçlarından bazı önemli bilgiler de veriliyor. 2021 yılında bitcoin’e 1.5 milyar dolar yatırım yapan şirket elindeki bitcoinlerin yüzde 75’ini sattığını duyurmuştu. Diğer yandan Tesla araçların Full Self Driving Beta ile 35 milyon mil otonom sürüşü geride bıraktığını da bilgiler arasında veriyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir