Snapchat 21 Ekim tarihinde üçüncü çeyreğe ait mali gelirlerini açıkladı.

Ancak şirketin hissesi, Perşembe günü üçüncü çeyrek kazançlarını bildirdikten sonra %25 düştü. Şirketin geliri, reklamcılık işinin Apple’ın bu yılın başlarında sunduğu gizlilik değişiklikleriyle kesintiye uğramasının ardından Wall Street beklentilerini karşılamadı.

  • Gelir Beklentisi: 1,1 milyar dolar
  • Hisse Başına Kar Beklentisi: 0,08 dolar

Snap CEO’su Evan Spiegel, Şubat ayında Apple’ın tüketici dostu değişikliklerini övmüş ancak sonrasında dördüncü çeyrek kazançları için bir risk oluşturduğu konusunda uyarmıştı. Perşembe günü ise iPhone’un gizlilik ayarlarının Snap’in reklamcılık işini beklenenden daha fazla etkilediğini söyledi.

Spiegel, hazırladığı konuşmasında, “Bir dereceye kadar iş kesintisi öngörsek de, Apple tarafından sağlanan yeni ölçüm çözümü beklediğimiz gibi ölçeklenmedi, bu da reklam ortaklarımızın iOS için reklam kampanyalarını ölçmesini ve yönetmesini zorlaştırdı” dedi.

Snapchat’te yüzde 13’lük büyüme!

Sosyal medya rakipleri Facebook ve Twitter’ın hisseleri, Snap’in üçüncü çeyrek kazançlarının açıklanmasının ardından mesai sonrası işlemlerde yaklaşık %7 düştü ve yatırımcıların finansal sonuçları üzerinde benzer etkilerden korkabileceklerini gösterdi.

Spiegel ayrıca küresel tedarik zinciri kesintilerinin ve işgücü kıtlığının “reklam yoluyla ek müşteri talebi yaratmaya yönelik kısa vadeli iştahı” azalttığı konusunda uyardı.

Snap CFO’su Derek Andersen, Apple’ın gizlilik değişiklikleri, tedarik zinciri kesintileri ve işgücü sıkıntısı arasında şirketin dördüncü çeyrek gelirinin 1,16 milyar ila 1,20 milyar dolar arasında olmasını beklediği konusunda uyardı. Refinitiv’e göre bu, analistlerin dördüncü çeyrek için beklediği 1,36 milyar dolarlık gelirin altında.

Andersen açıklamasında; “Ne yazık ki, bu değişiklikler, reklam ortaklarımızın tedarik zincirlerinin normalde en yüksek kapasitede çalışmasını beklediği ve aksi takdirde en yüksek reklam talebinin en yüksek rekabeti ve dolayısıyla en yüksek fiyatlandırmayı artırmasını beklediğimiz bir dönemde gerçekleşiyor. Müzayedemiz,” dedi

Snap’in net zararı, bir yıl önceki 200 milyon dolarlık zarardan %64 azalarak 72 milyon dolara geriledi.

Spiegel çeyrek raporlarını açıklarken şu ifadeleri kullandı; “Bu zorlukların gidişatını tahmin etmek zor olsa da, hedef kitlemizin büyümesi, yeni ürünlerimizin ve platformlarımızın topluluğumuz tarafından benimsenmesi ve reklamcılık ürünlerimizin performans reklamcıları için altında yatan etkinliği, bize geleceğimize güven veriyor. “Uzun vadeli vizyonumuza yatırım yapmaya devam ederken iş ve bu ortamda gezinme yeteneğimiz” dedi.

Snap, şirketin Nisan ayında bildirdiği 293 milyona göre %4’ten fazla artışla 306 milyon günlük aktif kullanıcı bildirdi. Bu rakam, şirketin bir yıl önce bildirdiği 249 milyon günlük kullanıcıya kıyasla yaklaşık %23 arttı.

Şirketin hazırladığı açıklamalarda, şirketin dördüncü çeyrekte 316 milyon ila 318 milyon DAU’ya ulaşmasını beklediğini söyledi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir