iQOO, Snapdragon 8s Gen 3 kullanacak ilk modelini ve tanıtım tarihini açıkladı. işte iQOO’dan gelen ilk detaylar.

Akıllı telefon sektörünün dikkat çeken markası iQOO, yeni işlemciyi kullanacağı ilk telefon modelini duyurdu. Geçtiğimiz gün Qualcomm tarafından tanıtımı yapılan Snapdragon 8s Gen 3 işlemcinin kullanılacağı ilk iQOO modeli iQOO Z9 serisi olacak. Seri kapsamında iQOO Z9 Turbo adındaki model ile en iyi performansı sunacak şirket, yeni işleminin gücünü de yeni telefon serisinde gösterecek.

iQOO Z9 Serisi Resmen Duyuruldu

Qualcomm’un yaptığı tanıtım sonrasında Snapdragon 8s Gen 3 işlemci kullanan ilk modeller merak edilmeye başlanmıştı. Xiaomi’nin ardından ilk resmi açıklamalardan bir diğeri ise iQOO’dan geldi.  1 adet Cortex-X4 ana çekirdeği, 4 adet Cortex A720 çekirdeği ve 3 adet Cortex-A520 çekirdeğinden güç alan Snapdragon 8s Gen 3 işlemci, yeni Z9 serisindeki performansı da arttıracak.

iQOO'nun Snapdragon 8s Gen 3'lü Modelinin Tarihi Açıklandı
iQOO’nun Snapdragon 8s Gen 3’lü Modelinin Tarihi Açıklandı

Raporlara göre iQOO, Z9 serisinde iQOO Z9 Turbo ile birlikte iQOO Z9, iQOO Z9x olmak üzere iki akıllı telefon daha yer alacak. böylece küçük farklar ile yeni telefonlarda kişisel tercihlere göre seçim yapma şansı tanınacak. Ancak tüm seride yeni işlemcinin kullanılması beklenmiyor. Zira paylaşılan bazı raporlarda giriş ve orta seviyedeki iQOO Z9 modellerinde sırasıyla Snapdragon 7 Gen 3 ve Snapdragon 6 Gen 1 kullanılabilir. Bu durum da iQOO’nun iQOO Z9 Turbo modelini ön plana çıkarmayı hedeflediğini gösteriyor.

iQOO Z9 Turbo Özellikleri Neler Olacak?

Yeni işlemci ile dikkatlerin üzerine toplandığı iQOO Z9 Turbo modelinde yer alacak özelliklere dair bir başka paylaşım ise Digital Chat Station’dan geldi. Paylaşıma göre yeni modelde güçlü işlemciye ek olarak 144Hz yenileme hızına, 2800×1260 çözünürlüğe sahip 6.78 inç 1.5K OLED ekran kullanılacak. Ekran kalitesiyle beklentilerin üzerine çıkabilecek iQOO Z9 Turbo’da tasarımda da plastik terk edilecek ve daha premium malzemeler kullanılacak.  50 MP çift arka kamerayla gelecek yeni modelde 16 GB’a kadar LPDDR5x RAM, 1 TB’a kadar UFS 4.0 depolama teknolojisi kullanılabilecek. Yeni modellerin hepsi ise Android 14’ü temel alan Origin OS 4.0 ile gelecek.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir