Qualcomm yeni modeli Snapdragon 8s Gen 3’ü tanıttı. Amiral gemisi altı modellere odaklanan işlemci, yapay zeka odaklı.

Snapdragon 8s Gen 3 adıyla yeni bir modelin tanıtımı Qualcomm tarafından yapıldı. Şirketin yapay zeka odaklı, fotoğrafçılık ve oyun için geliştirdiği Snapdragon 8s Gen 3, kısa süre içerisinde farklı modellerde kullanılacak. Tanıtımda yapılan açıklamalarda şirketin yeni modelinin Honor, iQOO, Realme, Redmi ve Xiaomi gibi üreticiler tarafından benimsendiği ifade edildi. Snapdragon 8s Gen 3 destekli modeller de bu nedenle daha kısa süre içerisinde piyasada olacak.

Snapdragon 8s Gen 3 Özellikleri Neler?

Snapdragon 8s Gen 3, şirketin amiral gemisi seviyesindeki işlemcisi değil. Ancak orta segmentin de üstünde olan işlemi, yapay zeka işlemlerine karşı oldukça başarılı. Tanıtımda yer verilen ifadelere göre ISP, üretken yapay zeka özellikleri ve gerçekçi mobil oyun deneyimi ile öne çıkarılan Snapdragon 8s Gen 3, kayıpsız bağlantı konusunda da üstün yetenekli. Tüm bunlar yeni işlemcinin mobil cihazlarda ciddi güç sağlayacağını ortaya koyuyor.

Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3'ü Tanıttı
Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3’ü Tanıttı

Tanıtımda açıklamalarda bulunan  Qualcomm’un Mobil Telefonlardan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Chris Patrick, “Üretken yapay zeka ve gelişmiş fotoğrafçılık özellikleri gibi yeteneklerle Snapdragon 8s Gen 3, kullanıcı deneyimlerini geliştirmek, günlük yaşamlarında yaratıcılığı ve üretkenliği teşvik etmek için tasarlandı. En premium mobil teklifimiz olan premium Snapdragon 8 serimizin en son üyesini tanıtmaktan ve daha fazla tüketiciye özel olarak seçilmiş bir dizi olağanüstü özellik sunmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Genel Müdürün yapmış olduğu bu açıklama aynı zamanda Qualcomm işlemciler için de önemli bir detayı bizlere sunuyor. Snapdragon 8 ailesinin son üyesinin Snapdragon 8s Gen 3 olduğunu ifade eden genel müdür, bundan sonraki süreçte bir üst numaraya geçiş yapılacağını da resmi olarak duyurmuş oldu.

Tanıtım sonrasında ilk açıklamalardan birisi ise Xiaomi başkanı William Lu’dan geldi. Yeni işlemci için Xiaomi’nin tutumunu aktaran Lu, “Snapdragon 8s Gen 3 tarafından desteklenen ilk cihazı tanıtmak için Qualcomm Technologies ile iş birliği yapmaktan heyecan duyuyoruz. Yeni mobil platform, üretken yapay zeka sayesinde müşterilerimize kişiselleştirilmiş bir premium deneyim sunmamızı sağlayacak.” diyerek Xiaomi’nin kısa süre içerisinde Snapdragon 8s Gen 3 destekli bir modeli piyasaya sunacağını da müjdeledi.

İlk modellerin hangisi olacağı bilinmese de Honor, Xiaomi gibi şirketlerin önümüzdeki 1-2 ay içerisinde bu işlemcili ilk serilerini tanıtması bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir