Son dönemlerde ekonomideki kötü gidişat, hissse senetlerinde düşüş ve işten çıkarmalarla zor bir süreçten geçen Evan Spiegel, bu hafta çalışanlara şirketin gelecek yıl gelirini ve kullanıcı tabanını nasıl artırmayı planladığını anlattı.

Snapchat Plus’a yeni özellikler geliyor

6 Eylül’de çalışanlara gönderilen ve The Verge tarafından elde edilen dahili bir notta Spiegel, şirketin Snapchat’in kullanıcı tabanını gelecek yılın sonuna kadar yüzde 30 artırarak 450 milyona çıkarmayı ve gelirini 6 milyar dolara çıkarmayı hedeflediğini söyledi. Bu gelirin 350 milyon dolarının, Snapchat’in ek özelliklerin kilidini açmak için yakın zamanda tanıtılan ücretli abonelikten geleceğini ve bu yılın sonuna kadar 4 milyon aboneye ulaşma yolunda olduğunu söyledi. Spiegel, Snap çalışanlarına yaklaşık 4.000 kelimelik notta şunları söyledi

“Ufukta zorluklar gördük ve bahislerimizi buna göre koruduk, ancak yine de 2022’nin yeni ekonomik gerçeğiyle yüzümüze sert bir şekilde yumruk attık. Ukrayna’daki Savaşı, hızla yükselen enerji ve gıda maliyetlerini, sürekli yüksek enflasyonu ve federal fon oranında geçen Eylül’den bu yana 45 kattan fazla artış beklemiyorduk. Kararlı bir şekilde yeni bir döneme girdik ve bu yeni realitede başarılı olmak için uyum sağlamalı ve üstesinden gelmeliyiz.”

Snap sözcüsü Russ Caditz-Peck mektubun gerçek olduğunu doğruladı. Snap kısa süre önce iş gücünün yüzde 20’sini işten çıkardı ve kısa süre önce tanıtılan kameralı drone gibi tüm ekipleri ve projeleri kesti. Yine de Spiegel, şirketin “bilgisayarda bir sonraki büyük evrimi temsil ettiğini” düşündüğü artırılmış gerçekliğe bağlı kaldığını ve yeni nesil Spectacles AR gözlüklerinin geliştirilme aşamasında olduğunu söyledi.

Spiegel sözlerine şu şekilde devam etti;

“Artırılmış gerçeklikte liderlik, Snap için önemlidir, çünkü uzun vadede yatırım yapmaktan, teknik olarak zor şeyler inşa etmekten ve kopyalanması giderek zorlaşan bir platform büyütmekten gelen kalıcı bir rekabet avantajı oluşturmamıza yardımcı olur. Ayrıca, bir sonraki büyük platform geçişinden faydalanmamızı da sağlıyor: mobilden giyilebilir cihazlara. Bu değişime öncülük etmek, insanlığın ilerlemesine en anlamlı katkılarımızdan biri olacaktır; insanlara kendilerini ifade etmeleri, anı yaşamaları, dünya hakkında bilgi edinmeleri ve birlikte eğlenmeleri için güç veriyor.”


Nottan öne çıkan diğer bazı noktalar:

  • Snap, 2023’te içeriğe harcanan zamanı kullanıcı başına yüzde 10 artırmayı hedefliyor.
  • Kullanıcıların yüzde 35’inin Snapchat’in Harita sekmesiyle her gün etkileşim kurmasını ve TikTok rakibi Spotlight’taki kullanıcıların yüzde 30’unun gelecek yıl her gün etkileşimde bulunmasını istiyor.
  • Plan, 6 milyar dolar gelir ve en az 1 milyar dolar gelir elde etmek. 2023’te serbest nakit akışı.
  • Snap, AR tabanlı reklamcılığın gelecek yıl toplam reklam gelirinin yüzde 10’unu oluşturmasını istiyor.
  • Şirket, Lens adı verilen AR efektlerini kullanan kişilerin sayısını artırmak istiyor. , gelecek yıl diğer uygulamalarda aylık 1 milyar kullanıcıya ulaşacak.
  • Teknolojisini diğer şirketlere satmak için bir AR kurumsal bölümü kuruyor.

Android için Snapchat indir

iOS için Snapchat indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir