Elon Musk ile Twitter arasında tansiyon yükseliyor. Musk, duruşmaya hazırlıksız yakalanmış gibi görünüyor.

Elon Musk, Twitter anlaşmasını ihlaller nedeniyle feshetti

Elon Musk ile Twitter arasındaki ilişki mahkemeye taşınıyor. Tesla ve SpaceX’in CEO’sunun Twitter’ı kullanmayı bıraktığını açıklamasının ardından taraflar arasında bir savaş yaşanıyor. Görünüşe göre Elon Musk bu durumun bir mahkeme salonunda devam edeceğinden emin değildi ve şimdi elini güçlendirmek için zaman talep ediyor.

Elon Musk davanın 2023’e ertelenmesini istiyor

Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma girişimi uzun süredir gündemi belirliyordu. Dünyanın en zengin adamı, Twitter’ın şartlara uymadığı gerekçesiyle anlaşmayı feshetti. Sosyal medya platformu ise bu durumu mahkemeye taşıdı.

Ancak Elon Musk ve ekibi bu teste hazırlıksız yakalandı. Bloomberg’de bildirildiği üzere Musk’ın ekibi, hazırlıkların 13 Şubat 2023’e kadar tamamlanmasını talep etti. Öte yandan Twitter tarafında ise bu soruyla ilgili herhangi bir yorum yapılmadı.

Twitter, Musk’a karşı her türlü silahı kullanır. Alınan bilgilere göre Şirket’in eli güçlü, dava dosyasını şimdiden hazırlamış durumda. Öyle ki, davada Elon Musk’tan çok sayıda tweet var. Tüccarların Twitter platformundaki önceki gönderileri, şirketin dosyasında kanıt olarak yer alıyor.

Öte yandan Twitter, Musk’ın çekilmesinin ana nedeni olarak Tesla’nın mali durumunun kötüleşmesini görüyor. Platform, girişimcinin bahaneler bularak geri çekildiğine inanıyor. Hukuk uzmanlarına göre Elon Musk bir davadan ciddi yaralanmalarla çıkabilir.

Peki sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir