Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, bugün çeşitli usulsüzlükler nedeniyle Twitter’ın satın alımına son verdiğini duyurdu.

Elon Musk Twitter’da 100 milyon takipçiye ulaştı

Mart ve Nisan aylarında Tesla ve SpaceX’in başarılı CEO’su Elon Musk, Twitter’ın satın alınma kararıyla gündemden düşmesi Önce şirketin %9 hissesini almak için yönetim kuruluyla el sıkışan ünlü iş adamı sonra şirketi satın alarak Twitter’ı tamamen yeni bir platform haline getirmek isteğini duyurmuştu.

Ancak zaman geçtikçe iki taraf arasında birçok alanda anlaşmaya varılamayan konular nedeniyle anlaşma durma noktasına geldi. Dün Musk işin tamamen sonlandırıldığına dair bir açıklama ile ortaya çıktı. Bu durum Twitter hisselerini de yüzde 6’dan fazla düşürdü…

Elon Musk, Twitter ile olan sözleşmesini ihlal nedeniyle feshetti!

Elon Musk, paylaşım için sosyal medya platformları arasında Twitter’ı tercih ettiği herkes tarafından biliniyor. Kripto para varlıkları ile tanışan Musk, geçtiğimiz günlerde platformda hissedar oldu.

ABD Patenti No. Pat. Menkul Kıymetler Borsası Güvenlik ve Borsa Komisyonu, 14 Mart 2022’de Elon Musk’ı Twitter Inc’de pasif bir %9,2 hissesini satın aldı. Sunum, Musk’ın 73.486.938 adi hisse senedine sahip olduğunu duyururken, bu gelişmenin su yüzüne çıkmasının ardından Twitter hissesinde kayda değer bir artış yaşandı.

Ancak Twitter yönetimi bu Musk’ı hiçbir zaman o koltukta görmek istemedi. Bunun üzerine Musk, tüm şirketi satın almak için bir girişimde bulundu ve şirketin ve hissedarlarının reddedemeyeceği 44 milyon dolarlık bir teklifte bulundu.

Bu süreç her iki taraf için de oldukça zor olmuştu. Bir adım ileri, iki adım geri ilerleyen süreç dün itibariyle tamamen durdu. Musk, özellikle Twitter’ın kendisiyle paylaştığı verilerin yanlış olduğunu iddia etti. Başlangıçta kendisine spam/bot hesaplarının sayısının yüzde 5 olduğu söylendi. Ancak Musk özel araştırmasına göre gerçek sayı 4 kat daha fazla olduğunu iddia etti.

Bu süreçte satın almayı erteleyen Musk, anlaşmanın devamı için şirketten gerçek veriler sağlamasını isteyerek aksi takdirde anlaşmanın geçersiz olacağını söyledi. Ancak istediğini elde edemedi. Twitter geçtiğimiz günlerde günde 1 milyon sahte hesabın silineceğini açıklasa da Musk için bu yeterli olmadı. Ünşü iş adamı dün itibariyle, Twitter’daki ihlaller nedeniyle satın alma işlemine son verildiğini bildirdi.

Şirketteki hisselerinin yüzde 9,2’sinin akıbeti hakkında bilgi verilmedi. Ancak Musk bu kararıyla 44 milyar doları cebinde tutarak platformda sadece aktif bir kullanıcı olduğu günlere geri dönebilir gibi duruyor. Tabi tüm bunların yanı sıra eski ABD Başkanı Trump’ın Truth Social’ı gibi ilerleyen zamanlarda kendi sosyal medya platformunu da kurabilir. Fakat bunun için öncelikle Twitter’la tazminat konusunda uzlaşmak zorunda. Sürecin nasıl ilerleyeceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir