Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Elon Musk’ın devraldıktan sonra Twitter için büyük bir sorumluluk aldığını söyledi. Detaylar haberimizde;

Dünya Sağlık Örgütü, Twitter’ı satın aldıktan sonra Elon Musk’ı büyük sorumluluk konusunda uyardı. Elon Musk, Twitter’ı satın almadan önce platformu bir şehir meydanına benzetmişti. Herkesin sahada söz sahibi olmasının demokratik olacağını da belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü, Elon Musk’ı Twitter’da yaşamı tehdit eden sağlıkla ilgili yanlış bilgilerin yayılması durumunda Elon Musk’ı sorumlu tutacağını söyledi. Gelin haber detaylarına birlikte bakalım.

DSÖ dezenformasyonun önüne geçmek istiyor!

Dünya Sağlık Örgütü, Elon Musk’ın tehlikeli, hayatı tehdit eden Twitter dezenformasyonu ile mücadelede büyük sorumluluğa sahip olduğunu söylüyor. DSÖ yetkilileri Twitter üzerinden yanlış bilgilerin yayılmasının insanlığa çok zarar vereceğini duyurdu.

Elon Musk Twitter’dan vazgeçerse bedeli ağır olacak

Salgının ilk patlak vermesinin ardından 2020 yılında yapılan araştırmaya göre Twitter, salgınla ilgili yanlış bilgilendirmelerin önüne geçmedi. Pandemi sürecinde de bu konudaki politikalarını genişletmeye çalıştı.

DSÖ İcra Direktörü Mike Ryan, Elon Musk’ın satın alınmasının ardından yanlış bilgilendirmeyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Bu pandemi gibi durumlarda iyi bilgi hayat kurtarıcıdır. Bazı durumlarda, kötü bilgilerin sizi çok, çok kötü yerlere göndermesi anlamında bir aşıya sahip olmaktan daha hayat kurtarıcıdır.”

Kaiser Aile Vakfı tarafından geçen yıl yapılan bir ankete göre, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yetişkinlerin yüzde 78’i pandemi ve Covid-19 aşısı hakkında yaygın olarak görülen sekiz yanlış anlamadan en az birine inanıyor. Bu yüzden insanlar sosyal medyada edindikleri yanlış bilgilerden dolayı aşılara karşı çıkıyorlar.

Twitter’da Elon Musk’ın bu konuda nasıl bir pozisyon alacağı henüz bilinmiyor. Ancak ünlü iş adamı, bir pandeminin ortasında Covid-19 aşıları ve sağlık önlemleri konusunda olumlu tartışmalar yaptı. Musk, kendisini ve çocuklarını aşıladığını söyledi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir