OpenAl tarafından geliştirilen ve son ayların en çok dikkat çeken yapay zeka sohbet aracı ChatGPT’nin bir süre önce sohbet geçmişlerini sızdırdığı firmanın CEO’su Sam Altman tarafından resmi olarak onaylandı. 

Özellikle de GPT-4 modelinin yayınlanmasının ardından “kar amacı gütmeyen” bir kuruluş olduğunu dile getiren OpenAl eleştiri oklarını üzerine çekti. Fakat şimdi ise gizlilik konusunda yaşanan aksaklıklar nedeniyle ChatGPT’nin bu haftanın ilk günlerinde rastgele kullanıcıların sohbet geçmişlerini kısa bir sürede olsa sızdırdığını belirtti. Söz konusu bu durum eleştirilerin odağı oldu. 

ChatGPT, konuşma geçmişleri sızdırıldı

OpenAI CEO’su Sam Altman, konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada “Bu konuda çok kötü hissediyoruz” dedi. Eğer platformu kullanmışsanız ChatGPT’nin sohbetlerinizi arşiv olarak tuttuğunuz görebilirsiniz. Aslında böylelikle program ile yapılan tüm metin girişlerinin bir kaydını tutmuş oluyorsunuz. Bu iyi bir özellik ancak ChatGPT’nin bir süre önce küresel anlamda çökmesinin ardından kullanıcıların sohbet geçmişlerinin diğer kişilerin geçmişinde ortaya çıktığı dile getirildi. 

İlk başlarda, OpenAl durum ile ilgili sessiz kalmayı tercih etti ancak Çarşamba günü Altman, Twitter üzerinden yapmış olduğu açıklamada konuya netlik kazandırdı ve yaşanan sızıntıları doğruladı. Altman; “Kullanıcıların küçük bir yüzdesi diğer kullanıcıların konuşma geçmişinin başlıklarını görebildi” diye tweet attı. Ancak herhangi bir ayrıntı vermedi. Bazı kişiler gizlilik sorununa bir hackerın neden olduğunu düşünüyor olsa da Altman, sorunu isimsiz bir “açık kaynak kütüphanesindeki” yazılım hatasından kaynaklandığını söyledi. Bu konuda harekete geçen OpenAl, güvenlik yaması yayınlayarak sorunu çözmeye odaklandı.

Yerli şirket Cerebrum Tech, yapay zekalı sohbet robotu Cere’yi tanıttı

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir