Türkiye’nin yazılım şirketi Cerebrum Tech, geliştirdiği yapay zeka uygulaması Cere’yi kullanıcıların deneyimine sundu. Yazılı ve sesli şekilde sohbet edebilen uygulama, ruh hallerinize göre müzik parçaları öneriyor, sizin için gündemdeki haberleri derliyor ve birçok farklı alandan bilgiyi sizinle paylaşıyor. Şirket uygulamanın türünde geliştirilmiş ilk mobil uygulama olduğuna dikkat çekiyor.

Daha önce geliştirdiği Web3 odaklı Cereverse’ten tanıdığımız şirket, yapay zekalı sohbet robotu Cere’yi piyasaya sürdü. Uygulama, ChatGPT’nin geliştirilmesiyle büyük ilgi uyandıran derin öğrenme tabanlı dil modelini kullanıyor.

Ülkemizde 3 boyutlu sanal karakter ile entegre edilen ilk uygulama olan Cere, Türkçe harici dört farklı dil seçeneği sunuyor. Yazılı ve sesli sohbet özelliğine sahip olan uygulamayı, GooglePlay ve AppStore üzerinden ücretsiz indirebilirsiniz. Ücretli olan seçenekleri ile kullanıcılara gelişmiş özellikler sunuyor.

Yapay Zeka’nın yeni fenomeni

Cerebrum Tech’in kurucusu Dr. Erdem Erkul geliştirdikleri uygulama için:

“Cere, neredeyse her konuda bilgi paylaşımı yapabilen, yorum ve fikir beyan edebilen bir sanal karakter. Bir karaktere sahip olması Cere’nin kullanıcılarla çok daha samimi ve etkili iletişim kurması için olanak sağlıyor. Biz Cere’yi bir sohbet robotu olmasının ötesinde şirketimizin bir çalışanı, yapay zeka uzmanımız olarak konumlandırıyoruz. Cereverse ekosisteminde yer alan uygulama, özellikle teknoloji ve moda konusunda trendleri sıkı takip eden bir influencer olma özelliğine sahip. Cere ayrıca, sosyal medya için de paylaşımlar yaparak insanlarla sürekli etkileşim halinde olmayı sürdürüyor. Sanal karakterimiz birçok özelliğinin yanı sıra; sordukça daha fazla araştırma yapan, daha hızlı öğrenen, kendini geliştiren bir yapay zeka fenomeni olarak hayatımızda önemli bir role sahip olacak” şeklinde açıklamada bulundu.

Dr. Erkul, her an her yerde kolaylıkla ulaşılabilen Cere’nin hem günlük hayata hem de profesyonel  yaşama yönelik birçok fayda sağlayacağını söyleydi ve kullanıcılar ile sohbet uygulaması hakkında :

 “Cere ‘bugün ne giysem’ diye düşünürken fikir sorabileceğiniz ya da ruh halinize göre size farklı müzikler önerilerinde bulunan bir sohbet arkadaşı. Farklı yaş gruplarından olan kullanıcıların ihtiyaçlarına çözüm üretiyor. İsteyene günün öne çıkan haber başlıklarını listeleyebilir, yemek tarifleri paylaşabilir ya da eğitim konusunda aklınıza takılan sorulara hızlıca cevap bulabilir. Bunlara ek olarak Cere aynı zamanda bir iş arkadaşı. Kurumsal versiyonunu da sunduğumuz Cere, 3 boyutlu iletişim platformumuz Ceremeet’te yaptığınız toplantılara katılarak ihtiyaç duyulan bilgileri anında sunabilir, toplantının konuşma dökümlerini ve özetlerini e-mail adresinize postalayabilir ya da bir iş görüşmesini simüle ederek daha iyi hazırlanmanızı sağlayabilir” bilgilerini paylaştı.

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir