Apple’ın önümüzdeki Eylül ayında tanıtacağı Apple Watch 8, hasta olduğunuzu anlayacak.

Ekstrem sporlara uygun Apple Watch 8 yolda

Apple, taşınabilir teknolojide pazar liderlerinden biridir. Yeni akıllı saat özellikleriyle her yıl şaşırtmaya devam ediyor. Son olarak, Apple Watch cihazlara kandaki oksijen seviyelerini ölçme yeteneği verdi. Tüm pazar kendi yolunu izlemiş ve aynı işlevi modellerinde sunmaya başlamıştır. Apple Watch 8, bugün yayınlanan bir rapora göre hasta olup olmadığınızı tespit edebilecek.

Apple Watch 8 hasta olduğunuzu nasıl anlar?

Güvenilir sızıntılarıyla tanınan Mark Grumman’ın sızdırdığı bilgilere göre Apple Watch 8, kullanıcısının hasta olduğunu anlayabilecek. Açıklamalara göre yeni tanıtılan bir özellik ve sensör ile sayesinde gerçekleştiriliyor.

Aslında bu yeni sensörün asıl amacı, onu giyen kişinin vücut ısısını sürekli olarak ölçmek ve izlemek. Bu sayede ateşiniz varsa veya hasta olduğunuzun farkında bile değilseniz akıllı saat bunu algılayıp sizi uyaracak ve gerekli görürse doktorunuzla paylaşılabilecektir. Ancak özelliğin henüz Türkiye’de kullanılamadığını belirtelim. Apple’ın bu özelliği ne zaman Türkiye’de kullanıma sunacağı henüz bilinmiyor.

Bunun yanı sıra Apple’ın 2. bir saati de yakında geliyor. Görünüşe göre şirket bir süredir bu model üzerinde çalışıyordu. Bunun Gürman’ın paylaşımında da teyit edildiği söylenebilir. İşte tam açıklama:

Bu yıl gelecek Apple Watch modelinde bazı yeni sağlık izleme özellikleri bekleyebilirsiniz. Nisan ayında Apple’ın 8 nesil ile birlikte vücut sıcaklığı algılamayı eklemeyi hedeflediğini bildirmiştim. Artık bu özelliğin hem standart 8. nesilde hem de ekstrem spor sporcularını hedefleyen yeni, sağlam bir sürüm için geçerli olduğuna inanıyorum.

Rigid Edition veya Extreme Edition olarak adlandırılacak bu model, sağlam tasarımı, uzun ömürlü pili ve sağlam sportif özellikleriyle öne çıkacak. Ekstrem sporlar düşünülerek geliştirilen Apple Watch 8 Edition’ın tasarımı hakkında bir şey söylemek gerçekten zor.

Nasıl görüneceğini bilmesek de yeni akıllı saatin neler sunacağını tahmin ediyoruz. Ekstrem sporlar için tasarlanan GPS, rakım ve hava durumu gibi özelliklerin ön plana çıkması muhtemel. Akıllı saatin ayrıca yürüyüş, kayak ve doğa yürüyüşü gibi sporlar için özel olarak tasarlanmış seçeneklere sahip olmasını bekliyoruz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir