Zoom ile rekabet içinde olan Google Meet görüşme kişi limitini 49'a çıkardı - Haberler - indir.com

Zoom ile rekabet içinde olan Google Meet görüşme kişi limitini 49'a çıkardı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-18 10:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Yaşamakta olduğumuz pandemi döneminde hayatımıza eskisine göre daha fazla dahil olan Google Meet, kendini geliştirmeye hız kesmeden devam ediyor. Google tarafından gelen açıklama ile beraber tek görüşme anında 49 kişi aynı anda ekranda yer alabilecek.

İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde evde kalmak durumunda olan öğrenciler ve evden çalışma planına geçmiş olan şirketler için kurtarıcı bir rol oynayan video konferans uygulamaları, geliştirme ve eklemeler ile görüşmeleri daha verimli hale getirmeye çalışıyor. Popüler video konferans uygulaması olan Zoom ile büyük bir rekabet içinde olan GoogleMeet platformuna yeni özellikler getirmeye hız kesmeden devam ediyor.

Xiaomi Mi 10T Pro Avrupa fiyatı ile gündemdeXiaomi Mi 10T Pro Avrupa fiyatı ile gündemde

Meet ile 49 kişi aynı anda ekranınızda

Geçtiğimiz Ağustos ayı içerisinde neredeyse tamamen ücretsiz bir hale gelen Google Meet, öğrenci ve iş insanları için yeni bir ‘katman’ özelliğini duyurdu. Google tarafından gelen açıklama ile beraber görüntülü konuşma uygulaması Meet’in web uygulamasına gelen özellik, aynı anda 49 kişinin tek ekrana sığdırılarak görüntülenebilmesine olanak sağlıyor.

Sınıflarda dinamizmi arttırabilir

Teknoloji devi Google, yeni getirilen bu katman özelliğinin toplantı ve dersleri nasıl etkileyeceğini şu şekilde açıklıyor:

Aynı anda daha fazla insanın görüntülenebilmesi, sınıf ve toplantılardaki dinamizmi arttırabilir. Tartışılan konu hakkında herkesin tepkisini görmek ya da konu hakkındaki konuşmaları daha iyi takip etmek amacıyla olsun bu geliştirme, daha çok yüz yüze iletişimdeymiş hissiyatı ile katılımı artırabilir. Ek olarak karoların birinde kendinizi görmeniz ihtiyaç anında çekilen ekran görüntülerinde de bulunmanızı sağlarken sizi grubun bir parçası gibi hissettirebilir. 

Özellik Google Meet Web ile sınırlı

Katman seçeneklerinde yer alan bu yeni özellikle beraber 49 kişinin görüntüsü aynı anda ekranınızda yer alabilecek. Ne yazık ki bu özellik şu an için yalnızca Meet’in web versiyonunda yer alıyor. Halen sanal toplantı ve dersler için mobilde son derece kullanışlı olan Google Meet, yeni geliştirmeler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ