YouTube'dan vergi açıklaması - Haberler - indir.com

YouTube'dan vergi açıklaması

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-11 10:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler video izleme platformu olan YouTube tarafından yapılan yeni açıklamaya göre artık ABD’deki izleyiciler sayesinde elde edilmiş olan YouTube gelirlerinden ABD vergileri düşecek. Bu sayede Türkiye’deki kullanıcılar dahil birçok YouTube kanalı, aynı işi yapıp daha az kazanacaklar. YouTube platformu artık ABD dışındaki içerik üreticilerinden de ABD vergilerini keseceğini açıkladı. YouTube’un bu yeni vergi kesintileri politikasında yapmış olduğu değişiklik ile içerik üreticilerin sadece ABD’deki izleyiciler üzerinden elde ettikleri gelirleri kapsayacak anca dünya genelinde binlerce YouTube kanalının bu yenilikten etkilenmesi bekleniyor.

Resmi YouTube Creators kanalı tarafından yayınlanan bir videoya göre söz konusu bu yenilik, gelecek haziran ayı ile beraber piyasada olacak. İçerik üreticiler, Türkiye veya dünyanın herhangi bir yerinde olsa bile ABD’deki izleyicileri sayesinde elde ettikleri reklam görüntülenmesi, Premium ve katıl gibi gelirler için ABD’ye vergi ödeyecekler.

YouTube Shorts kullanıma sunulduYouTube Shorts kullanıma sunuldu

Yeni YouTube vergilerinden Türk kanallarda etkilenecek

YouTube’un bu söz konusu yeniliklerin YouTube İş Ortağı Programı’nda yer alan herkes için geçerli olacağı ifade ediliyor. Önümüzdeki haftalarda güncel veri bilgileri göndermek için ise Google Adsense aracılığı ile bir istek alacağınızı belirtiyor. Diğer yandan YouTube, vergi bilgilerinin ise 31 Mayıs tarihine kadar doğru olarak güncellenmesi durumunda toplam kazançlarından yüzde 24’e varan kesintiler olacağını belirtiyorlar. ABD, YouTube için ise sağlam kitleye sahip olduğu pazarlardan birisi durumda olduğunu biliyor. Türkiye’de yer alan kullanıcılar da dahil olmak üzere ABD’li izleyiciler kaynaklı YouTube gelirlerine sahip birçok içerik üreticisi haziran ayından itibaren gelirlerin bir kısmını kaybedecekler.

YouTube halihazırda ise reklam gösterimlerinden elde edilen gelirlerin yaklaşık yüzde 45’ini ve Katıl abonelerinden gelen gelirin yüzde 30’unu kesiyordu. Bakalım bu yeni vergilendirme YouTube içerik üreticilerini nasıl etkileyecek göreceğiz.


YouTube'a 17 Mart'a kadar süre verildiYouTube'a 17 Mart'a kadar süre verildi
Youtuberlara ek vergi geldi!Youtuberlara ek vergi geldi!

PAYLAŞ