Youtube'da 2019'da en çok izlenen oyun hangisi? - Haberler - indir.com

Youtube'da 2019'da en çok izlenen oyun hangisi?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-07 22:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Yılın son ayının bitmesin haftalar kalan YouTube her geleneksel olarak hazırladığı videoyu bu yıl da tekrarladı. 2019 yılı içerisinde YouTube'un en çok dikkat çeken içerikleri YouTube Rewind 2019 adlı beş buçuk dakikalık bir video ile sunuldu. Yıl içerisinde gerçekleşen önemli veriler YouTube Rewind 2019 videosunda toplandı. Videonun yanı sıra oyun tarafında ise popülerliği ile adından sıkça söz ettiren PUBG Mobile ve Fortnite oyunlarını göremiyoruz. Bu yılın En İyi 10 videoları konu alan bir kolaj video ile karşımıza çıkan YouTube Rewind 2019, yılın en çok seyredilen oyunları da açıklandı. Söz konusu bu liste kapsamında yılların değişmeyen ismi Minecraft'ı görüyoruz.

YouTube'un en popüler kanalına sahip olan PewDiePie'ın de bu yıl tekrar Minecraft videoları çekmeye başlaması ile beraber içerik üretimi kısmında da ciddi bir artış gözüken Minecraft videoları tam olarak 100,2 milyar kez izlendi. Listenin ikinci sırasına yerleşen ve yine YouTube platformunun en popülerleri arasına giren Fortnite, izlenme sayısı ile Minecraft'a yetişemiyor bile. YouTube platformunun en çok seyredilen bir diğer oyunu Fortnite, 2019 yılı içerisinde 60,9 milyar izlenme sayısı ile karşımıza çıkıyor. 

Fortnite yayıncısı Ninja Twitch'i bırakıyorFortnite yayıncısı Ninja Twitch'i bırakıyor

En çok izlenilen listesinde PUBG yok

2019 yılında YouTube platformunda en çok seyredilen oyunlar listesinde oldukça dikkat çeken bir durum söz konusu. Bildiğiniz üzere PUBG hem mobil platformda hem de bilgisayarda devrim yaratan popüler oyunlardan biri. Fakat maalesef oldukça popüler olan Battle Royal PUBG Mobile oyunu bu listede yer almıyor. YouTube, oyun tarafında da canlı yayın olarak sık sık gördüğümüz oyun, yakın zaman içerisinde 600 milyon kez indirilme sayısını elde etmesini kutluyordu. Fakat seyredilme konusunda pek de başarılı olmuş gözükmüyor. Bu sebeple PUBG oyunu söz konusu YouTube listesinde yer almıyor. 

YouTube tarafından hazırlanan bu listenin beşinci sırasında 29,6 milyar izlenme sayısı ile Roblox yer alırken ardından ise Battle Royal oyunu Garena Free Fire 29,9 milyar izlenmeye sahiptir. Listenin üçüncü sırasına adını yazdıran isim ise 36,9 milyar izlenme sayısı ile Grand Theft Auto oyunu oluyor. Söz konusu bu listenin 2019 yılı için hazırlandığını söylemekte fayda vardır. YouTube yılın sonuna yaklaşırken yıl boyu yaşanan önemli olayları analiz olarak sunuyor. 

 


Fortnite v10.20 içerik güncellemesiyle gelen yeniliklerFortnite v10.20 içerik güncellemesiyle gelen yenilikler
Fortnite oyununda Batman etkinliğiFortnite oyununda Batman etkinliği
Fortnite'ı baştan sona değiştiren Chapter 2 özellikleriFortnite'ı baştan sona değiştiren Chapter 2 özellikleri

PAYLAŞ