Youtube'a Erişim Engeli - Haberler - indir.com

Youtube'a Erişim Engeli

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Sosyal Medya

Dünyaca ünlü video sitesi Youtube, geçen hafta erişimi engellenen Twitter ile aynı kaderi paylaşarak Türkiye'deki internet kullanıcılarının erişimine kapatıldı. Geçen hafta erişimi engellenen sosyal paylaşım sitesi Twitter'ın ardından bugün akşam saatlerinde video paylaşım sitesi Youtube'da engellendi.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB)'in aldığı kararla 3G internet erişimi sağlayan GSM operatörleri ile internet erişim hizmeti veren TTNET ve Superonline gibi ISP şirketlerine tebliğ edilen kapatma kararının gerekçesi olarak idari tedbir gösteriliyor. Ancak kararda idari tedbirin nedenine ait herhangi bir açıklama bulunmuyor.

Youtube'un engellenmesi ile ilgili TİB Sorgulama ekranı görüntüsünü aşağıda bulabilirsiniz.

Youtube Engeli

YouTube'un engellenmesi ile ilgili karar metni aşağıdaki gibidir.

Youtube Engel Detay

Yukarıda paylaştığımız görselden de görebileceğiniz açıklama metni :

5651 sayılı Kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda bu İnternet sitesi (youtube.com) hakkındaki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı?nın 27/03/2014 tarih ve 490.05.01.2014.-48125 sayılı kararına istinaden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından İDARİ TEDBİR uygulanmaktadır.

(After technical analysis and legal consideration based on the Law Nr. 5651, ADMINISTRATION MEASURE has been taken for this website (youtube.com) according to Decision Nr. 490.05.01.2014.-48125 dated 27

Açıklamadan anlayabileceğimiz üzere söz konusu engelleme herhangi bir mahkeme kararı ile gerçeklemiş olmamakla beraber tamamen TİB'in kararı ile idari tedbir olarak uygulanmaktadır.





PAYLAŞ