Yeni iPhone 13 sızıntısı Apple hayranlarını sevindirdi      - Haberler - indir.com

Yeni iPhone 13 sızıntısı Apple hayranlarını sevindirdi     

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-01 15:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Akıllı Telefonlar

iPhone 13 modeli için yayınlanan yeni bir rapor, telefon serisinin hayranlarında sevinç yarattı. Raporlara göre yeni model tam zamanında piyasaya sunulacak.

iPhone'un tedarik zincirinde yer alan bazı şirketler tarafından yapılan paylaşımlarda, iPhone 13 serisi için parça üretiminin başlandığı öne sürüldü.  Mevcut sızdırmaları yapan şirketler alanın en ünlü ve güven veren tedarikçileri olduğundan dolayı iddialar büyük oranda doğruluk içeriyor. Raporlara göre pandemi ve çip sıkıntısına rağmen iPhone 13 modelleri, bu yıl itibariyle tam zamanında piyasada olacak. Zira Apple bu konuda yoğun bir çalışma başlatmış durumda.

iPhone 13'ün küçük çentikli tasarımı ortaya çıktıiPhone 13'ün küçük çentikli tasarımı ortaya çıktı

iPhone 12’deki gecikme iPhone 13’de olmayabilir

iPhone 12 modellerini Ekim ayının ortasında piyasaya sunan ve yaklaşık 1 aylık gecikme yaşayan Apple'ın aynı durumu yeni amiral gemisinde yaşamak istemediği ve bu nedenle mevcut tedarik süreçlerini hızlandırdığı öne sürüldü. Planlamalarda herhangi bir gecikme olmaz ise yeni iPhone 13 modelleri Eylül ayı itibariyle piyasaya sunulacak.

Samsung ve LG üretimlerine başladı

iPhone 13 modelinde kullanılacak ekranlar için Samsung ve LG tarafından üretimlere başlandığı ifade edildi. Yeni modelinde daha iyi bir deneyim ve özellikler sunmayı hedefleyen Apple, Samsung gibi sektör devi ile ekran konusunda yeniden anlaşma sağladı. Daha önceki modellerde de Samsung tarafından yapılan ekranları kullanan Apple, iPhone 13 için yeni bir adım atacak.

iPhone 13 özellikleri neler olacak?

OLED ekran teknolojisinin yanı sıra cihazlar 120 Hz yenileme hızlarını destekleyecek. 120 Hz yenileme hızı, iPhone 12 ile birlikte gelmesi beklenen özelliklerden birisiydi. Ancak son dönemlerde yapılan paylaşımlarda, özellikle yüksek batarya tüketimi nedeniyle Apple'ın bu teknolojiyi bir sonraki amiral gemisinde kullanmak üzere ertelediği ifade edilmişti. Bu açıdan mevcut yeni model, yenileme hızıyla iPhone 12'den ayrılabilir. Üstelik bazı iddialarda, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max’in  LTPO OLED panel desteğine sahip olacağı da öne sürüldü. 

iPhone 12 modeline göre özellik ve boyutlarda yeni bir farklılık sunması beklenmeyen iPhone 13, kalınlık noktasında iPhone 12'yi geçebilir. Çentik bölümünün daha dar olması ve arka kameralardaki modüllerin daha büyük bir sensör ile gelmesi ise diğer söylentiler arasında yer alıyor.



PAYLAŞ