Xbox Live'ın adı değişiyor - Haberler - indir.com

Xbox Live'ın adı değişiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-23 18:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Microsoft Xbox Live hizmetinin adında değişikliğe gidildi. Hizmetin yeni adı Xbox Network olacak fakat hala online oyunlar için Gold aboneliği yapılaması gerekecek. 

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Microsoft uzun bir zamandır piyasada olan Xbox Live hizmetinde isim değişikliği yapılacağı aktarıldı. Şirket hizmetinin yeni adının Xbox Network olduğu ve bu değişimin arkasında da bir sebep olduğu dile getirildi. Microsoft'a göre bu isim değişikliğinin yapılmasının esas sebebi Live ve Live Gold hizmetini birbirinden ayırmak, ayırt edebilmek.

Xbox Live Gold Haziran 2020 oyunları belli olduXbox Live Gold Haziran 2020 oyunları belli oldu

Xbox Live, Xbox Network adıyla yenilendi

Microsoft bünyesinde yer alan bir sözcü, Xbox Live'ın adının değişikliğinin arkasındaki karar açıklandı. Basit normal ve Gold aboneliklerinin birbirinden farklı olmasını sağlamak amacıyla yapılan bu isim değişikliği, duyurulmadan önce Xbox kullanıcıları tarafından fark edildi. Şimdi ise tamamen bir isim değişikliğine gidiyor fakat hala online oyunları oynamak için XLG aboneliğinin olması gerekiyor. Artık hizmet Xbox Network adıyla kullanılabilecek.

Peki nedir bu Xbox Gold üyeliği?

Xbox Live Gold, Microsoft'un uzun bir zamandır piyasada olan çevrimiçi bir abonelik sistemidir. Aylık olarak 9,99 dolar, Türkiye fiyatı ile de 29,99 TL karşılığında alınan bu hizmet, çevrimiçi oyunlara ve "Games With Gold" aracılığıyla her ay bazı ücretsiz oyunlara erişmenizi sağlıyor. Elbette şimdilerde bunun için farklı bir seçenek  bulunur, şirket son zamanlarda elini oldukça güçlendirmek abonelik servisleri alanında birçok farklı seçenek sunulması bekleniyor. Şunu da belirtmek gerekirse, artık Fortnite gibi ücretsiz oyunları çevrimiçi oynamak için Gold aboneliği gerek yoktur.

Gold üyeliğinizi 1 dolar karşılığında Game Pass Ultimate'e yükselterek hem Game Pass kütüphanesine hem de EA Play'e ulaşmak mümkündür. Bu bağlamda ise Xbox kullanıcılara oldukça geniş seçenekler sunuyor. Bilindiği üzere şirketin son zamanlarındaki stratejisi Türk oyuncular için oldukça büyük bir öneme sahiptir. Konuyla ilgili olarak yapılan son haberlerde Microsoft'un sesli ve yazılı sohbet platformu Discord'u satın almak adına görüşmeler içerisinde olduğu dile getirildi. Berhesda gibi oyun sektörünün en sevilen geliştiricilerini kendi çatısı altına almaya devam eden şirket, platformları arasındaki sosyal etkileşimi de artırmak istiyor gibi görünüyor. Öyle ki bu satın alımın gerçekleşmesi halinde PC, Xbox ve xCloud platformlarından oyun oynayan kullanıcılar ile beraber etkileşimde olabilecekler. Fakat şimdilik resmi bir duyuru olmadığından bu bir ihtimal olarak varlığını koruyor. Söz konusu konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 

 


Xbox Live Gold Ekim 2020 oyunlarıXbox Live Gold Ekim 2020 oyunları
Xbox Live Gold Aralık oyunları belli olduXbox Live Gold Aralık oyunları belli oldu
Xbox Live hesaplarına saldırı yapılıyorXbox Live hesaplarına saldırı yapılıyor

PAYLAŞ