WordPress Sitelerde Tema Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler - Haberler - indir.com

WordPress Sitelerde Tema Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-25 22:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

WordPress, son dönemlerde en popüler CMS’lerden birisi olduğu gibi sınırsız kaynak ve tema seçeneği ile bu konuda işleri daha kolay hale getiriyor. Eğer siz de tercihlerinizi Wordpress’ten yana yapıyorsanız, WordPress Sitelerde Tema Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler yazımızla daha iyi bir tema tercihi ile işleri kendiniz adına daha profesyonel bir şekilde yapabilirsiniz. Wordpress tema seçimi nasıl olmalı, Wordpress’te temanın etkisi var mı gibi soruların yanıtlarını rehberimizde bulabilirsiniz.

İşte WordPress Sitelerde Tema Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. İhtiyaca Uygun Tema Seçimi

Tema seçiminde kuşkusuz ilk dikkat edilecek detay, kişilerin sitesine uygun bir şekilde seçim yapmasıdır. Renklerinden yerleşime kadar sitenizin içeriği ve amacına uymayan bir tema, kullanıcı nezdinde sizi geriye düşürecektir. Bu durumdaki bir site ile yükselmeniz pek mümkün olmayacaktır. Bu nedenle sitenize uygun bir tema seçmeniz ilk olarak dikkat edilecek noktadır.

WordPress sitelerinin başı kripto para ile dertte!WordPress sitelerinin başı kripto para ile dertte!
  1. Mobil Uyumlu Tema

Tema seçimi sırasında dikkat edilecek bir diğer detay temanın mobil desteğinin olup olmadığı. Her ne kadar yeni temaların büyük bir bölümü mobil desteği sunsa da çoğu temada bu bölüm eksik olabilir. Eğer siteniz mobilde kötüyse ve site içi ziyaretleri zorlaştırıyorsa mobilden sitenize giren kullanıcıları kaybedeceğiniz net. Mobil uyumluluk için Google araçlarını ya da diğer test uygulamalarını kullanabilirsiniz.

  1. Tema Performansını Test Edin

Özellikle SEO açısından büyük bir önemi bulunan tema performansı, sitenin geç açılması vb. sorunları içerir. Performans testi için Google PageSpeed Insight, Pingdom Tools veya GTMetrix analiz araçlarını kullanmanız yeterli veriyi sunacaktır. Bu bakımdan seçtiğiniz temalar arasından tercih yaparken performansa göre bir seçim yapmanız daha uygun olacaktır. Test sonrasında temaların hangi konularda eksik olduğu hangi konularda ise avantaj sağladığı net olarak görüleceği için bu yönlere bakarak kararınızı verebilirsiniz.

  1. AMP Uyumlu Tema

AMP, Google tarafından geliştirilen yeni bir teknik olduğu gibi temanın AMP desteği olması sizi bu konuda avantaj sunar. Bu bakımdan AMP testi yapmanız da gerekir. Bunun için Google tarafından sunulan Google AMP testini kullanabilirsiniz.

  1. W3 Standartlarına Uyumlu Tema

W3 (World Wide Web) kapsamında değerlendirilen biz dizi kural, sitelerin uygun olması gereken kurallardandır. Bu nedenle de sitenizin bu kurallara ne kadar uygun olduğunu kontrol etmeniz adına W3 Validator aracını kullanabilirsiniz. Bu test üzerinden yapacağınız incelemeler sonrasında sitenizdeki hataları net bir şekilde görerek buna göre bir düzenleme yapabilirsiniz. W3 sonuçlarında ne kadar az hata varsa, siteniz için durum o kadar iyi olacaktır.

  1. Sade Tasarım ve Gözü Yormayan Renkte Tema

Eğer tüm bu aşamaları başarılı bir şekilde geçtiyseniz, bunda sonraki süreçte sitenizin görünümünün olabildiğince hoş, sade ve kullanıcıları yormayacak şekilde olmasına önem verebilirsiniz.  Bu aşamada ise size yardımcı olacak en büyük araç zevkiniz. Demo sayfalarını inceleyerek normal bir ziyaretçi gibi sitenizi değerlendirebilirsiniz.

Kaynak: Arama Motoru


İlgili uygulamalar
Wordpress wp-content uploads gizleme işlemi nasıl yapılır ?Wordpress wp-content uploads gizleme işlemi nasıl yapılır ?
Ayın Ücretsiz Wordpress Temaları - Eylül 2018Ayın Ücretsiz Wordpress Temaları - Eylül 2018
Wordpress 5.0 Beta 2 indirilebilir durumdaWordpress 5.0 Beta 2 indirilebilir durumda

PAYLAŞ