WeChat yasak sonrası küçümseyici açıklamalarda bulundu - Haberler - indir.com

WeChat yasak sonrası küçümseyici açıklamalarda bulundu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-13 18:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Geçtiğimiz günlerde WeChat Amerika'da yer alan Çin firmalarına yönelim yasak ile gündeme gelmişti. Başkan Donald Trump'ın bu yasaklama hamlesine yönelik olarak uygulamanın geliştirici firması Tencent ise kararın yalnızca Amerika üzerindeki operasyonlarını etkileyeceğini düşünerek adeta küçümseyici bir tavır takındı.

WeChat yasak sonrası küçümseyici açıklamalarda bulundu

Çinli teknoloji firmaları ve sosyal medya uygulamalarına karşı bir yasağın geleceği uzun zamandır bilinen bir durum. Fakat yine de alınan kararlar şok etkisi yaratmaya yetti. Tiktok'un sahibi ByteDance karar sonrası şoka uğrarken, WeChat’in sahibi firma Tencent’de kendini iki ülke arasındaki gerilimin ortasında buldu. Buna ek olarak birlikte dünyanın en büyük oyun firması olma özelliğine sahip olan Tencent, Çarşamba günü açıklamış olduğu ikinci çeyrek sonuçlarında yüzde 37’lik bir artış duyurarak adeta Trump yönetimini küçümsedi.

WeChat yasağı iPhone satışlarına büyük darbe vurabilirWeChat yasağı iPhone satışlarına büyük darbe vurabilir

BBC'de yer alan habere göre konu ile ilgili olarak Tencent’in baş strateji sorumlusu James Mitchell şu açıklamada bulundu:

Mayıs 2019’da ve birkaç gün önce alınan kararlara bakarsanız, bunun sadece ABD’nin yetki alanındaki yerleri kapsadığını görürsünüz. Dolayısıyla Çin’deki faaliyetlerimizde reklam veren şirketlere bakarak söyleyebilirim ki herhangi bir sorun görmüyoruz.

Firmanın karşılaşacağı en büyük sorunlardan birisi de iPhone cihazların Çin merkezli uygulamaları tamamen mağazalarından kaldırması olabilir. Zira söz konusu bu durumun gerçekleşmesi Apple'ın Çin'deki satışlarını etkileyeceği gibi firmaya da zarar verebilir.  Bunun yanı sıra teknoloji devi, etkilenmeyeceğini düşündüğü Çin’de Weixin adlı bir mesajlaşma platformunu da hayata geçiriyor.

Dünya üzerinde bir milyar kullanıcı sayısından çok kullanıcıya sahip olan WeChat'in ABD gelirleri toplam pazar payının yüzde 2'sini oluşturuyor. Geçtiğimiz Cuma günü ABD Başkanı Donald Trump, ulusal güvenlik kaygılarını gerekçe göstererek Amerikan firmalarına 45 gün içinde TikTok ve WeChat ile iş birliği yapmayı kesmelerini dayatan iki farklı kararname imzalamıştı. Güvenli Ağlar projesinin parçası olan adım Komünist yönetimin olduğu Çin’i Amerikan iletişim sisteminden tamamen çıkarmayı amaçlıyor.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ