Uydu internet hizmeti Starlink korsanın önüne geçecek - Haberler - indir.com

Uydu internet hizmeti Starlink korsanın önüne geçecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-06 14:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Otonom araç teknoloji şirketi olan Tesla’nın sahibi ve birçok proje ile dikkatleri üzerine çeken Elon Musk’ın sahip olduğu uydu internet hizmeti Starlink, korsan içerik indirmeye izin vermiyor. Kullanıcı sayısı sürekli olarak artmaya devam eden uydu internet hizmeti Starlink’in kullanıcıların korsan içerik indirmelerine izin vermediği belli oldu. Elon Musk’ın sahip olduğu uydu internet hizmeti Starlink, internet korsancılığı noktasında oldukça hassas davranıyor. Bu sebeple ise şuan için test aşamasında olan servis sağlayıcısı için kullanıcıların lisanssız içerik indirmesi yasaklanmış durumda.

Starlink ile korsan içerikler engelleniyor

Starlink uydusu Türkiye’den nasıl izlenecek?Starlink uydusu Türkiye’den nasıl izlenecek?

Bir reddit kullanıcısı, telif hakkı ile korunan içerikleri Starlink uydu internet üzerinden indirmenin olup olmayacağını merak etti ve bunun neticesinde ise Starlink üzerinden gelen bir e-postanın ekran görüntüsü yayınladı. Söz konusu e-posta da, starlink kullanım politikasının telif hakkı ile korunan içeriğin yasa dışı indirilmesi yasaklandığı ve aksi takdirde ise geçici veya tamamen hizmet sağlanmasının sonlandırılabileceği ifade ediliyor.

Söz konusu bu bildirimin substrat-97’nin torrent ile CBS’den bir program indirilmeye çalışılmasından geldiği belirtiliyor. Reddit üyesi ise çanağı bağladığı andan itibaren yaklaşık iki ay boyunca bunu VPN olmadan yaptığını belirtiyor. Ancak ilk mesaj sadece geçtiğimiz hafta sonu gelirken, VPN hizmetlerini kullanmanın Starlink’in bu tarz uyarılarının önüne geçebileceğini gösteriyor. Uzmanlara göre ise VPN servisleri bu tarz indirme verilerini internet sağlayıcısının doğrulama sitemine göndermeyecek ve o şekilde indirme gerçekleşecek.


Starlink uydudan hızlı internet projesi faaliyete başlıyorStarlink uydudan hızlı internet projesi faaliyete başlıyor
Starlink projesi için Türkiye'de ön kayıtlar başladıStarlink projesi için Türkiye'de ön kayıtlar başladı

PAYLAŞ