Twitter Hesabını Koruma Yöntemleri - Haberler - indir.com

Twitter Hesabını Koruma Yöntemleri

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Son günlerde pek çok kullanıcı hesabının çalındığına şahit olduğumuz mikro blog ve sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabınızı nasıl koruyacağınızı merak ediyorsanız, bu haberimizi mutlaka okumalısınız.

Dünya çapında sadece Twitter değil pek çok sosyal medya sitesinde çoğalan hesap çalınması nasıl oluyor? öncelikle bu konuyla haberimize başlayalım.

Karmaşık olmayan ve tahmin edilmesi kolay olan şifrelerin kullanılması, DM yoluyla gönderilen zararlı bağlantıların kullanıcılar tarafından tıklanarak ulaşılan web sitesinde şifrelerin kayıt edilmesi, güvenli olmayan bağlantılar yoluyla ulaşılan sitelerde sosyal medya hesaplarında kullanılan şifrelerin kullanılması ya da aynı şifrelerin farklı platformlarda kullanılması gibi yollar saldırganların sosyal medya hesaplarınızı ele geçirmekte kullandıkları yöntemlerden sadece bazıları.

Twitter şifre

Eğer var olan Twitter hesabınıza girmek için kullanıcı adı ve şifrenizi yazdıktan sonra yukarıdaki görseldeki gibi bir ekranla karşılaştığınızda aklınıza ilk gelecek olan Twitter hesabımızı korumak için ne gibi önlemler alabiliriz? sorusuna aşağıdaki maddeleri okuyarak cevap bulabilirsiniz.

1- Yeni bir hesap açtığınızda ya da mevcut hesabınızda 123456 gibi tahmin edilmesi ve kırılması kolay şifreler yerine cgd+147/w4 gibi karmaşık şifreler kullanmalısınız. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli konu, belirlediğiniz şifrenin kayıt olduğunuz e-posta hesabınızdaki şifre ile aynı olmaması. Eğer karmaşık şifreleri aklımda tutamam derseniz güvenli şifre saklama uygulaması 1 Password'den faydalanabilirsiniz.

1Password

2- Bilgisayar ya da mobil cihazınıza kuracağınız anti-virüs programı kendi alanında en güvenilirlerinden olmalıdır. Zira seçtiğiniz şifre ne kadar karmaşık ve güçlü olursa olsun sızacak olan Keylogger tarafından şifrenizin saldırganlara iletileceğini unutmayın. Bilgisayarınızda ya da mobil cihazlarınızda kullanabileceğiniz güvenlik yazılımlarını sitemizden bulabilirsiniz.

Antivirüs Yazılımları

3- Şimdilik Twitter'da olmayan ancak Tumblr, Facebook gibi platformlardan kullanılabilen iki aşamalı kimlik tanıma yöntemlerini seçerek de hesaplarınızı koruma altına alabilirsiniz. Bunun için Kullanıcı adı ve şifre ile yaptığınız girişten sonra cep telefonunuza isteyeceğiniz güvenlik kodunu kullanarak da hesaplarınıza güvenli bir şekilde giriş yapabilir, saldırganlara karşı daha iyi koruyabilirsiniz.

İki Adımlı Kimlik Doğrulama

4- İnternet sitelerinde gezinti yaparken çok rahat davranmamaya özen gösterin. Mesajlaşma platformlarından ya da e-posta yoluyla tanımadığınız kişilerden gelen bağlantılara güvenmeyin. Tanıdığınız kişilerin gönderdikleri bağlantılara şüpheyle bakın. Çünkü başkaları tanıdığınız kişilerin e-posta hesabını ele geçirmiş olabilir ve sıradaki kişide siz olabilirsiniz. Bu şekilde bir sorunla karşılaşmak istemiyorsanız ilgili kişiden mutlaka gelen bağlantıyla ilgili teyit alınız. 

5- Zaman zaman bazı internet sitelerinde açılan eklenti eksik ya da flash player yüklemeniz gerekiyor gibi uyarı pencerelerini dikkate almayın ve kullandığınız e-posta adresine cep telefonu numaranızı tanımlamayı unutmayın. Herhangi bir çalınma esnasında cep telefonunuza gönderilecek olan bir kod sizi büyük bir sıkıntıdan kurtaracaktır.

Facebook Virüsü

6- Genel olarak Facebook üzerinden paylaşılan ve kullanıcıların duygularını istismar eder nitelikteki yine kullanıcıların etiketli fotoğraf ya da video paylaşımlarına tıklamayın. Bu tip paylaşımlar hem bilgisayarınıza zararlı bir yazılım girmesine hem de hesabınızın çalınmasına sebep olabilir. Konuya örnek olabilecek haberimizi görmek için buraya tıklayabilirsiniz.





PAYLAŞ