Tweetdeck'e GIF, Anket ve Emoji Desteği Ekleniyor - Haberler - indir.com

Tweetdeck'e GIF, Anket ve Emoji Desteği Ekleniyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-17 19:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Twetter hesabınızı tek bir panelden kontrol etmemek adına geliştirilen son derece fonksiyonel bir sistem olan TweetDeck, her geçen gün farklı özellikler ile gelişmeye devam ediyor. TweetDeck'in uzun süredir beklenen ana Twitter özelliği sonunda neticeye kavuştu. Konu ile alakalı yapılan açıklamalara baktığımızda; GIF, anket ve emojiler için yerel destek özelliği bugün itibariyle TweetDeck'e gelmiş oldu. Twitter kullanıcılarının kullanımlarını genişletmek amacıyla hazırlanan TweetDeck sistemine gelen yenilikler bir süredir Twitter'ın masaüstü uygulamasında mevcuttu ve kullanıcılar kullanabiliyordu. 

Twitter geçtiğimiz yıl içerisinde kullanıma kapattığı Mac uygulamasında da bu özellikler kullanıcılar tarafından kullanılıyordu. TweetDeck sistemini ürünlerin yol haritası kısmında arka plana atan sosyal platform şirketi, söz konusu bu ana özellikleri getirme konusunda çok hızlı hareket etmemişti. TweetDeck'in resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan bir anket yardımı ile uygulanmadan faydalanan kullanıcılara uygulamanın kullanımı esnasında yaşanan eksiklikler arasında öncelik olarak hangisini değerlendirmeye almaları gerektiğini sordu. Bu şekilde bir sistem ile kullanıcıların fikirlerini öğrenmek isteyen şirket şu an için çalışmalara devam etmektedir. TweetDec'in resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan anketin içerisinde kullanıcılara, GIF'ler, Tweet dizileri, Anketler ve Emojiler hakkında sorular soruldu. Konu ile alakalı bir sonraki tweette, yukarıda saydığınız özelliklerin hepsi için testlerin başlatıldığı hakkında bilgi verildi. Uygulama üzerinde yer alan bu özelliklerin yanı sıra aynı zamanda atılan fotoğraflara kullanıcı etiketleme özelliği de test edilen özelliklerden biridir. 

Alıntı Paylaşma Uygulaması Highly Artık Twitter Bünyesinde!Alıntı Paylaşma Uygulaması Highly Artık Twitter Bünyesinde!

TweetDeck, yeni özelliklerine kavuştu

Şu an test aşamasında yer alan özelliklerin eksikliği TweetDeck'i ve kullanıcılarını ciddi anlamda zora soktuğunu söylemek adlında sandığınız kadar da kolay değildir. Emoji kullanımını, farklı bir metin sayfası üzerinden kopyalayarak halledebilir olsanız da, masaüstündeki GIF dosyaları da sürüklenme işlemi doğrultusunda TweetDeck'in yeni tweet oluşturma sayfasına eklenebiliyor. Herhangi bir durum karşısında anket oluşturmak amacıyla Twitter'ın masaüstü uygulamasını kullanmak ve bu anketlere de TweetDeck sistemi üzerinden 2017;'den bu yana cevap vermek mümkündü. Yani şöyle ki, Twitter'ın söz konusu bu özellikleri TweetDeck sistemine getirmesi, dünyanın popüler mikro blog servisinin uygulamayı unutmadığı anlamına gelmektedir. Sayılan özellikler ile TweetDeck kullanımı hem çok daha basit hem de çok daha fonksiyonel bir hal aldı. 

Twitter'ın en çok bilinen geleneksel sistemlerinden biri, farklı servisleri satın alarak, söz konusu bu servislerde yer alan özellikleri kendi uygulamalarına entegre ederek geride kalan sayın aldığı servisleri kapatmak gibi huyları vardır. Vine, bu geleneksel hareketin en belirgin özelliklerini ortaya çıkarıyor. Periscope uygulaması henüz kapanmış olmasa bile, birçok özelliği ana uygulamaya entegre edildiği için söz konusu bu yaklaşımın en belirgin örneği olarak değerlendiriliyor. TweetDeck uygulaması ise bu iki uygulamadan da farklı bir yerde işlem görüyor. 2011 yılında Twitter şirketine satılan TweetDeck, Twitter'ın ana uygulamasının bir alternatifi olarak fazla el değmemiş bir versiyonu olarak varlığını devam ettirmektedir. Twitter'ın TweetDeck hakkında neler yapıp yapmayacak henüz belli değildir. 

 


İlgili uygulamalar
Twitter Kullanıcıların Konumlarını Twitter Kullanıcıların Konumlarını "Yanlışlıkla" Paylaştı

PAYLAŞ