Telegram'a ekran paylaşımı özelliği geliyor - Haberler - indir.com

Telegram'a ekran paylaşımı özelliği geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-30 11:00:12
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler mesajlaşma servisi olan Telegram, v7.9.0 kodlu Android beta sürümünde önemli yeniliklere yer verdi. Kullanıcıların söz konusu beta sürümünde karşılaştıkları yeni özellik ise ekran paylaşımı desteği oluyor. WhatsApp’ta yer almayan bu yeni dikkat çeken özellik, Telegram’ın yeni beta sürümünde ortaya çıkarken, ne zaman nihai sürümü geleceği ise belli olmuş değil. 2020’nin başında WhatsApp’ın aldığı yeni kullanım koşulu kararı ile büyük bir patlama yaşayan Telegram, yeni özellikler ile kullanıcı kitlesini genişletmeyi hedefliyor. Bu kapsamda sürekli olarak güncellenen uygulamanın beta sürümler, Telegram’a gelecek olan özellikleri önceden gösteriyor. Yeni bir güncellemeye göre ise Telegram’a ekran paylaşımı özelliği geliyor.

Telegram’ın yeni Android beta sürümünde ortaya çıkan özelliklerden ilki kullanıcıların görüntülü görüşme yaparken ekranlarını paylaşmalarına olanak sağlayacak. Kullanıcıların hizmetine sunulduğu zaman dikkat çeken bu özellik sayesinde video görüşmesi yapılan kişi, paylaşmanız durumunda ekranınızı görebilecek. Bu sayede bir başkasına içerik anlatmak daha kolay bir hal alacak.

WhatsApp sohbet geçmişi Telegram'a nasıl aktarılır?WhatsApp sohbet geçmişi Telegram'a nasıl aktarılır?

Telegram’a ekran paylaşım desteği geliyor

Telegram’ın v7.9.0 kodlu Android beta sürümünde ortaya çıkan bir başka özellik ise video oynatma hızı ile alakalı oluyor. Kullanıcıların yakın zamanda Telegram’dan gönderilmiş olan videoların oynatma hızlarını ayarlayabilecekler. Şuan için 5 farklı hız seçeneği sunan bu videolarda daha yavaş yada daha hızlı oynatılması mümkün olacak. Ayrıca bu özelliğin uygulamadan paylaşılan YouTube videolarında da aktif olması bekleniyor. Telegram geliştiricilerinin video oynatma özelliklerine yönelik bir başka çalışması ise videoları küçük bir daire içinde oynatabilme özelliği oluyor. Bu özelliğin özellikle mesajlaşırken ekran içinde küçük bir alanda video oynatmaya imkan tanıyacak.

Ayrıca geçmiş mesajların 1 haftada silinmesini sağlayan Telegram, artık beta sürümde süreyi 1 aya kadar çıkartıyor. Birçok yeniliği getirecek olan nihai sürümün yakın zamanda tüm kullanıcılar için yayınlanması bekleniyor.


Rusya Telegram ve Facebook'a 17 milyon ruble ceza kestiRusya Telegram ve Facebook'a 17 milyon ruble ceza kesti
Telegram'da 4 kritik güvenlik açığı ortaya çıktıTelegram'da 4 kritik güvenlik açığı ortaya çıktı

PAYLAŞ