Steam tasarımı değiştiriyor. Yenilikler neler olacak? - Haberler - indir.com

Steam tasarımı değiştiriyor. Yenilikler neler olacak?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-23 20:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Uzun zamandır iddia olarak gündem de yer alan Steam tasarım değişikliği konusu sonunda gerçeğe kavuştu. Online oyun satın alma platformu olarak hayatına devam eden Steam piyasaya girdiği günden beri büyük oyuncu kitlelerini etkisi altına alan Steam sonunda tasarım eğişikliği yaparak kullanıcılarına daha kaliteli hizmet verme çalışmalarına başladı. İlk olarak oyun kütüphanesinin tasarımını değiştiren Steam, sadece bununla da kalmayacak ve siteyi elde geçirecek. Özellikle kullanıcıların kullanımını kolaylaştırmaya ve çok daha fonksiyonel bir kullanım sunmaya yönelik hareket edecek olan Steam'in yeni tasarımı şimdiden merak konusu oldu. 

Steam yeni tasarımı sonrası nasıl görünecek?Steam yeni tasarımı sonrası nasıl görünecek?

Uzun yıllardır oyunculara kaliteli hizmet vermek konusunda oldukça başarılı ilerleyen Steam tasarım konusunda da zaman zaman sert eleştirilerin altında kalıyordu. Sonunda bu durumu dikkate alan ve kullanıcıların beklentilerini karşılamaya yönelik hareket eden online oyun satın alma platformu Steam, tasarım değişikliğini yıl içerisinde yapmayı planlıyor. Steam üzerinde yapılacak olan bu tasarım değişikliği kullanıcıların beğenisini kazanacak düzeyde gibi gözüküyor. 

Steam'in yeni tasarımı nasıl olacak?

Yıllardır aynı tasarım ile hizmet veren Steam değişiklik konusunda bir adım atmaya karar verdi. Günümüze baktığımız taktirde Steam rakipsiz değil ve rakipleri ile baş edebilmek adına çeşitli değişikliklere ihtiyaç duyan bir şirket. Epic Games Store ve Google Stadia gibi oyun sektörünün başarılı isimleri karşısında daha güçlü olmayı hedefleyen Steam bunun için ilk adımını tasarım değişikliğine giderek atıyor. Yeni tasarım hakkında elde edilen bilgilere baktığımız taktirde kullanıcı dostu bir arayüz bizi bekliyor olacak.

Halihazırda mevcut olan kullanıcıların alışkanlıkları üzerinde çok fazla değişikliğe gitmeyi istemeyen Steam geliştiricisi Valve şirketi, bu sebepten dolayı oyun sütunu üzerinde değişiklik yapmayı düşünmüyor. Steam üzerinden hesap açan ve güncel oyunları yakından taklip eden sıkı kullanıcılar, yapılacak olan değişimler karşısında çok daha fonksiyonel bir kullanım elde edecekler. Steam bu çalışması ile, mevcut kullanıcılarını daha da memnun etmeye ve aynı zamanda kullanıcı rakamlarını artırmaya yönelik işlemler yapıyor. Bu sayede de rekabet karşısında ezilmemeyi hedefliyor.

Getirilecek olan yeniliklerden bir tanesi etiket özelliği olacak. Steam üzerinden artık etiketleme işlemleri yapabileceksiniz. Yani şöyle ki istediğiniz oyunları Steam üzerinden etiket ile aramanız mümkün hale geliyor olacak. Şu an için istediğiniz oyunu arama butonunu kullanarak arattığınız zaman karşınıza o oyun türünde yer alan tüm oyunlar çıkıyor. Etiket sayesinde dilediğiniz anında bulabileceksiniz. Yapılacak olan tasarım değişikliği içerisinde etkinlikler özelliği de yer alacak. Etkinlikler özelliği sayesinde takip ettiğiniz ya da sahip olduğunuz oyunlar hakkında yapılacak olan yenilikleri ya da etkinlikleri takip edebileceksiniz. Bununla beraber mevcut oyunlarınıza gelen güncellemeleri de yine takip altında tutabileceksiniz. Söz konusu olan tasarım değişikliği ve güncelleme işlemlerinin ne zaman yapılacağı hakkında henüz resmi bir açıklama mevcut değil. Fakat olaya rekabet cephesinden baktığımız taktirde Steam bu işlemlerini çok da geciktirmeyecek gibi duruyor. 

 


İlgili uygulamalar
Steam'da Ücretsiz İndirebileceğiniz 2 Yeni Oyun AçıklandıSteam'da Ücretsiz İndirebileceğiniz 2 Yeni Oyun Açıklandı
Steam Ay Takvimi'nde yeni yıl indirimleri başladıSteam Ay Takvimi'nde yeni yıl indirimleri başladı
Fast Dust hayranlarına müjde: Steam'de büyük indirim!Fast Dust hayranlarına müjde: Steam'de büyük indirim!

PAYLAŞ