Steam, 30 bin oyuna ev sahipliği yapıyor - Haberler - indir.com

Steam, 30 bin oyuna ev sahipliği yapıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-15 19:40:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

Popüler PC oyunları platformu Steam, bünyesinde barındırdığı oyun sayısını 30 bine ulaştırdı.

Oyun dünyasının en popüler video oyun platformlarından birisi olan Steam, bağımsız yapımları oyun severlerin beğenisine sunmaya devam ediyor. Valve tarafından kurulan Steam, ilk olarak 12 Eylül 2003 tarihinde kuruldu ve bu tarihten beri oyun dünyasına hizmet veriyor. Sektörde rakipleri olsa da üyelerine tanıdığı bazı ayrıcalıklar ile koltuğunu kimselere vermeden yoluna devam ediyor.

Steam 2018 yılının en çok satanlarını paylaştıSteam 2018 yılının en çok satanlarını paylaştı

16 yıldır oyun sektöründe var olan Steam, bugüne kadar pek çok oyunu oyun severlerin beğenisin sundu. Bunu olabildiğince hassas bir şekilde yapmaya çalışan platform, insanların dini değerlerine hakaret içeren, cinsel öğelere ağırlık veren vb oyunları da bünyesinden kaldırmayı ihmal etmedi. 16 yılda, Steam’in ulaştığı oyun sayısı da açıklandı.

Steam 2018 yılının en çok satanlarını paylaştı

Steam’in bünyesinde bulunan sadece oyun sayısı 30 bine ulaştı

Henüz oyun dünyasında daha iyisi bulunmayan oyun platformu Steam, bünyesinde barındırdığı oyun sayısının 30 bine ulaştığını açıkladı. Bu sayı içerisinde, DLC, video ve yazılımların yer almadığının, sayının yalnızca oyunları kapsadığının altı çizildi. DLC, video ve yazılımların toplamının da 21 bini bulduğu bilgisi verildi. Steam Spy tarafından paylaşılan raporda yer alan bilgilere göre, 2018 yılında toplam 9 bin 300 oyun, 2017 yılında toplam 6 bin 700 oyun yayınlandı. 2016’da çıkan Steam Direct’ten sonra, oyun sayısının %100 arttığı gözlemlendi. Apple’ın verileri ile karşılaştırıldığında, Apple 2016 yılında App Store’daki oyun sayısının 500 bine ulaştığını açıklamıştı. Yani Steam’deki oyun sayısı çok gibi görünse de aslında App Store’un yanında oldukça az. Bunun yanı sıra, Epic Games şimdi Steam gibi platformlara rakip olarak Epic Games Store’u duyurdu. Steam’in Epic Games Store karşısında da koltuğuna sahip çıkıp çıkamayacağı merak ediliyor.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ