Oyuncular için en gerekli ücretsiz 7 program - Haberler - indir.com

Oyuncular için en gerekli ücretsiz 7 program

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-29 13:15:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Oyunlar giderek daha fazla kişiyi etkisi altına almaya başlarken, oyunculara yönelik geliştirilen uygulamalar ve araçlar da hızlı bir şekilde artış gösteriyor. Oyun oynarken diğer oyuncularla iletişim kurmak ya da oyunlardaki ilerleyişi kaydederek canlı yayın ile dünyanın dört bir yanına sunmak artık çoğu kişinin tercih edilen etkinlikler arasında yer alır. Eğer siz de oyunlarınızda sizlere yardım sağlayacak uygulamalara erişmek istiyorsanız sizler için derlediğimiz oyuncular için en gerekli ücretsiz 7 programa göz atabilirsiniz. Programlar, oyun sırasında sizlere farklı destekler sunacağı gibi sizi oyun dünyasının içine çekmek için yeterli olacaktır.

Gizli Odaya Giren Fallout 76 Oyuncularının Ban Sebebi AçıklandıGizli Odaya Giren Fallout 76 Oyuncularının Ban Sebebi Açıklandı

1. Discord

Online oyun oynayan kişinin ilk tercih olmayı başaran Discord, kişilerin ücretsiz bir şekilde sesli sohbet etmesini sağlar. Kullanıma sunulduğu ilk günden itibaren bu alanda bütün şartları kendi lehine değiştiren uygulama, kişilerin davet bağlantısı üzerinden bir kanala ya da gruba dahil olmasını sağlıyor. Böylece milyonlarca kişinin farklı gruplara abone olması mümkün hale geliyor. Üstelik konuk hesap gibi farklı seçenekler de mevcut.

Discord indir - Android

2. Steam

Belki de tüm oyuncuların bilgisayarında yer alan uygulamalardan bir tanesi olan Steam, hem oyunlara erişim hem de yeni oyunları deneme noktasında en popüler oyun kütüphanesi durumunda. Steam, arkadaşlarınızla bağlantı kurmanıza, başarıları paylaşmanıza ve birlikte oyun oynamanıza izin veren bir sosyal merkez olarak da oldukça başarılı.

Steam indir - Windows

3. Parsec

Online arkadaşlarınızla oyunlar oynamanızı mümkün hale getiren bulut oyun platformu, bilgisayarlarınız üzerinden oyun oluşturmak ve diğer arkadaşları da oyuna davet etme konusunda oldukça başarılı. Özellikle çok oyunculu oyunları destekleyen oyunları kurarak Parsec üzerinden arkadaşlarınıza davet gönderebilirsiniz.

4. OBS Studio

Oyunlarını paylaşmak isteyen oyuncular için alternatif bir program olarak dikkat çeken OBS Studio, bilgisayar ekranının kaydedilmesi ve bir akış olarak yayınlanması noktasında oldukça başarılı. Çevrimdışı kayıt imkanının yanı sıra canlı olarak oyunların bir platform üzerinden yayınlanması sırasında da OBS Studio’dan destek alabilirsiniz. OBS Studio üstelik rehber ve videolu anlatım gibi diğer içerik türleri için sizlere destek olacaktır. Basit görünümüne rağmen, güçlü bir araç olan OBS Studio uygulamasını YouTube için oyun kaydetme ve hatta arkadaşlarınızla paylaşmak üzere kullanabilirsiniz.

5. Twitch Desktop App

Canlı yayınların takip edildiği ve sosyal bir oyun platformu olarak dikkat çeken Twitch, masaüstü uygulaması ile oldukça kolay bir şekilde erişim imkanı yaratıyor. Üstelik oyunlara yönelik pek çok farklı özelliği sayesinde oyuncuların oyun oynama noktasında farklı deneyimler yaşamasını sağlayan Twitch, Minecraft veya World of Warcraft gibi oyunlar için farklı modları yönetebileceğiniz merkez gibidir. Twitch’in masaüstü uygulaması, topluluklar, arkadaş listeleri ve görüntülü sohbet gibi çeşitli sosyal özelliklere sahip.

Twitch indir (Ücretsiz)

6. Razer Cortex

Oyun oynamayı seven kişiler için aynı zamanda donanımlar da oldukça önemli. Oyuncuların yeni oyunları sorunsuz bir şekilde oynaması adına bazı araçlardan destek alması mümkün. Doğru bir yazılım, oyun söz konusu olduğunda donanımınızı daha da ileri seviyeye taşımıza yardımcı olabilir. Razer Cortex ise tam bu aşamada devreye girerek size destek sağlar. Oyun güçlendirici özelliği ile sistemin tamamen oyuna odaklanmasını sağlayan uygulama, performans artışı sağlar.

7. MSI Afterburner

Bilgisayarın performansını daha üst seviyelere taşımak isteyen oyun severler için MSI Afterburner, overclock aracıdır. MSI Afterburner, sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olabilecek tarama araçları da içeren bir paket olarak bu konuda tek başına tüm görevi üstlenir.

MSI Afterburner indir - Windows (Ücretsiz)


İlgili uygulamalar
BİM'den oyuncuları heyecanlandıran kampanya!BİM'den oyuncuları heyecanlandıran kampanya!
Yapay zeka şimdi de StarCraft II oyuncularını yendiYapay zeka şimdi de StarCraft II oyuncularını yendi

PAYLAŞ