Netflix'in son 3 aylık kullanıcı raporları açıklandı - Haberler - indir.com

Netflix'in son 3 aylık kullanıcı raporları açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-22 02:05:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dizi ve film izleme platformu olan Netflix’in 2021’in ikinci çeyreği için kullanıcı sayısı raporu açıklandı. Netflix tarafından gerçekleştirilen açıklamalara göre bu kapsamda dünya genelinde 1.5 milyon yeni abone kazandığı gözüküyor. Ancak ABD pazarı için Netflix’in tam bir hayal kırıklığına uğradığını belirtelim. Öyle ki platform, ABD’de bu çeyrekte 430 bin abone kaybetti. Dünyanın en popüler çevrimiçi dizi ve film platformu olan Netflix, 1 Nisan ile 30 Haziran tarihleri arasını kapsayan ikinci çeyreğe yönelik abone raporlarını yayınladı. Şirket tarafından yayınlanan rapor kapsamında ise dikkat çekici detaylar bulunuyor. Öyle ki servis, ABD pazarında uzun süre sonra abone kaybetmişe benziyor. Öyle ki söz konusu bu kayıp, azımsanacak düzeyde gözükmüyor.

Netflix’in 3 aylık kullanıcı raporu açıklandı

Spotify, Netflix dizisi oluyorSpotify, Netflix dizisi oluyor

Netflix’in paylaşmış olduğu rapora göre, belli tarihler arasında dünya genelinde 1.5 milyon yeni abone kazanıldığı gözüküyor. Ancak aynı dönem için ABD pazarında 430 bin abone kaybı yaşanırken, platformun 2021’in ilk çeyreğinde ABD’de kazandığı 450 bin civarı yeni abonenin tamamı kaybedildiği gözüküyor. Şirket, ABD’de en son 2019’un ikinci çeyreğinde abone kaybetmişti. Netflix’in yaptığı açıklamalara göre abone sayısındaki dalgalanma sebebi olarak koronavirüs pandemisi gösteriliyor. Bu kapsamda çok büyük abone kazançlarının olduğunu belirten yetkililer, kısıtlamaların kalkması ile beraber kullanıcıların Netflix aboneliklerinden vazgeçmeye karar verdiği gözüküyor.

Diğer yandan pandemi koşulları, platformun geçtiğimiz yıllardaki verilerini karşılaştırma noktasında karmaşıklığa yol açmışa benziyor.


Netflix GeForce Now ve Google Stadia'a rakip olacakNetflix GeForce Now ve Google Stadia'a rakip olacak
Netflix'in oyun sektörüne girişi kesinleştiNetflix'in oyun sektörüne girişi kesinleşti

PAYLAŞ