Microsoft'tan büyük bir Bethesda etkinliği yolda - Haberler - indir.com

Microsoft'tan büyük bir Bethesda etkinliği yolda

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-23 22:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Önümüzdeki ay Bethasda’yı satın alması tamamlanması beklenen Microsoft anlaşmanın tamamlanmasının hemen ardından özel bir Bethesda etkinliği düzenleyecek.

Bethesda’yı çatısı altında dahil eden ABD’li yazılım devi Microsft’un çok yakında büyük bir Bethesda etkinliği düzenlemeyi planladığı öğrenildi. Teknoloji dünyasının güvenilir kaynaklarından Jeff Grubb, Bethesda satın alımının tamamlanmasının hemen ardından Microsoft'un büyük bir Bethesda-özel etkinliği düzenleyeceğini söyledi.

Microsoft, Windows 10 21H1 güncellemesi sunulduMicrosoft, Windows 10 21H1 güncellemesi sunuldu

Micorosft Bethesda satın alınımını büyük bir etkinlikle taçlandıracak

Katıldığı bir podcast'te konuşan Grubb,"Bu etkinliğin E3 öncesinde Microsoft için bir kilometre taşı olacağını düşünüyorum. Satın alma süreci tamamlanınca Bethesda anlaşması için geniş ölçekli bir tanıtım olacak. Nintendo Direct benzeri bir etkinlik tarzında mı olacak orasını bilmiyorum, ancak Microsoft-Bethesda anlaşmasının anlamı ve gelecek planları hakkında geniş ölçekli bir tanıtım yapacaklar. Mart ayının ortasında bunu bekleyebilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Bethesda PlayStation 5'e ve PC'ye özel oyunları duyurdu

Microsoft Bethesda satın alımının sonuçlanması için şuan da Avrupa Birliği'nden gelecek olan kararı bekliyor. Avrupa Birliği'nin resmi kararının 5 Mart tarihinde belli olacağı biliniyor. Bethesda etkinliğinin de satın alma işlemi tamamlanır tamamlanmaz Mart ayı içerisinde düzenlenmesi bekleniyor.

Hatırlarsanız Microsoft, oyun dünyasının en büyük şirketlerinden biri olan Bethesda'yı geçtiğimiz Eylül ayında tam 7,5 milyar dolar karşılığında satın almıştı. Şirketin bu hamlesi son dönemlerin en büyük satın alması oldu. Microsoft ve Bethesda anlaşmasının da hem şimdi hem de gelecekte büyük etkileri olması bekleniyor. Şirket satın alma Avrupa Birliği tarafından onaylandıktan sonra ilk etapta tüm Bethesda oyunları Game Pass'e ekleyecek. Bunun da önümüzdeki ay içinde gerçekleşmesi bekleniyor. Sonrasında ise Bethesda'nın yeni The Elder Scrolls, Fallout ve Doom gibi serilerinin yeni oyunlarının Xbox ve PC'ye özel yayınlanması bekleniyor. Bethesda’nın özel oyunları Microsoft’a konsol pazarında eline çok önemli bir koz da vermiş olacak.

 


Microsoft engelli oyuncular için yeni bir özellik üzerinde çalışıyorMicrosoft engelli oyuncular için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor
Microsoft Edge Office 365 desteğine kavuşuyorMicrosoft Edge Office 365 desteğine kavuşuyor

PAYLAŞ