Microsoft'dan Chromium tabanlı yeni tarayıcı - Haberler - indir.com

Microsoft'dan Chromium tabanlı yeni tarayıcı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-05 12:30:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Donanım

Microsoft, çıkardığı Edge'den memnun olmamasının ardından Chrome, Yandex ve Opera gibi bir çok tarayıcının temeli olan Chromium tabanlı yeni bir tarayıcıya el atıyor.

2015 yılında piyasaya sürülmesinin ardından dikkatleri üstüne çekmeyi hedefleyen ama başaramayan Microsoft Edge, Windows Central'da ortaya çıkan raporlara göre varlığını daha fazla sürdürmeyecek.

Microsoft Edge'in, Internet Explorer'ın kötü yanlarını unutturacak özellikleriMicrosoft Edge'in, Internet Explorer'ın kötü yanlarını unutturacak özellikleri

Edge'nin yerini alacak

Chrome'a alternatif 9 ilgi çekici internet tarayıcısı

Tarayıcı olarak günümüzde en çok Google Chrome, Mozilla Firefox ve Opera'nın isimleri duyulurken Internet Explorer'ın yerini alan Microsoft Edge de 3 yıldır piyasada bulunuyordu. Fakat diğer tarayıcıların daha işlevsel olmasından dolayı Microsoft Edge kullanıcılarını pek mutlu etmiş gözükmüyor.

Microsoft bu kapsamda, Google Chrome, Brave ve Opera tarayıcılarının temeli olan Chromium tabanlı yeni bir tarayıcı geliştiriliyor. Bu bilginin henüz Microsoft tarafından doğrulanmadığını baştan söyleyelim. Ancak kaynağı sağlam olan bilgilere göre, Chromium tabanlı olduğunu da varsaydığımızda, şu an için "Anaheim" olarak adlandırılan bu tarayıcının hem eklenti desteği hem de hız konusunda Microsoft Edge'den daha iyi olacağını söylemek de mümkün. Microsoft tasarım konusunda oldukça iyi olsa da tarayıcı bazında teknik sorunlar yaşayabiliyor.

Yeni tarayıcıyla bu sorunların giderileceğini öngörebiliriz. Yeni tarayıcının ARM cihazlar tarafından da destekleneceği söylentiler arasında bulunuyor.


Microsoft Edge Android ve iOS Versiyonları YayınlandıMicrosoft Edge Android ve iOS Versiyonları Yayınlandı
Microsoft Edge Artık Android Oreo İle Uyumlu Hale GeldiMicrosoft Edge Artık Android Oreo İle Uyumlu Hale Geldi
Google, Microsoft Edge'de Güvenlik Açığı BulduGoogle, Microsoft Edge'de Güvenlik Açığı Buldu

PAYLAŞ