Microsoft Edge, XBOX konsollarda yer almaya başladı - Haberler - indir.com

Microsoft Edge, XBOX konsollarda yer almaya başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-28 10:00:23
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Chromium tabanlı Edge web tarayıcısının neredeyse tüm özellikleri Xbox One ve Xbox Series X konsollarda kullanılabilecek.

PlayStation 5 ve Xbox Series X/S gibi yeni nesil oyun konsolları artık adım adım PC'lere daha çok benzemeye başladı. Yüksek hızlı olan SSD'leri, çoklu görev özellikleri, önyükleme süreleri, web üzerinde gezinme ve Netflix uygulamaları gibi pek çok işlev bir arada bulunuyor. Bu anlamda ise Microsoft, Xbox One ve Xbox Series X/S platformları için en son yapılan yazılım güncellemesi ile beraber bazı yenilikler yapıldı ve Edge tarayıcısını kullanıma sundu. 

Microsoft Edge Safari’yi ZorluyorMicrosoft Edge Safari’yi Zorluyor

Söz konusu bu yeni güncelleme ile beraber Microsoft’un Chromium tabanlı Edge tarayıcısı artık Xbox konsollarda direk olarak kullanılabiliyor. Edge ile beraber PC sürümlerindeyken hemen hemen benzer olarak her şeyi yapmak mümkündür. Bunun yanı sıra fare ve klavye desteği ile de web'de gezinmek mümkün olabiliyor. Aynı zamanda sosyal medyalarda da oturum açabilir, Google Stadia'ya erişim sağlayabilir, çevrimiçi Microsoft dosyalarını açabilir ve Discord web sürümünü de kullanabilirsiniz. Hatta öyle ki Dikey sekmeler ve Koleksiyonlar gibi özellikleri de kullanabilirsiniz. 

PlayStation 5’in kullanıcıların etkilenmesine sebep olacak bazı artıları var ve konsol pazarının büyük bir kısmını da elinde tutuyor. Xbox tarafında ise Game Pass gibi önemli bir platform vardır ve Edge tarayıcı gibi yenilikler kullanıcıların dikkatini çekebiliyor. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 

 


Microsoft Edge’de Matematik Problemlerini Nasıl Çözülür? Microsoft Edge’de Matematik Problemlerini Nasıl Çözülür? 
Microsoft Edge Daha Da Güvenli Hale GeliyorMicrosoft Edge Daha Da Güvenli Hale Geliyor
Windows 11'de Microsoft Edge'den vazgeçmek çok zor!Windows 11'de Microsoft Edge'den vazgeçmek çok zor!

PAYLAŞ