Mesajlaşma Uygulaması Signal, Skype'a Kripto Desteği Verecek - Haberler - indir.com

Mesajlaşma Uygulaması Signal, Skype'a Kripto Desteği Verecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-05 10:32:20
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Microsoft'un internet üzerinden sesli görüşme ve mesajlaşma platformu Skype kripto mesajlaşma sağlayan uygulamalar arasına katılıyor.Birçok mesajlaşma uygulaması, OpenWhisperSystems'in geliştridiği The Signal Protocol'ü kullanıyor. SignalProtocol'ü, artık Skype üzerinde de kullanılabilecek.

Uçtan uca şifreleme iki kişinin mesajlaşmalarının sadece bu iki kişinin görmesine izin veren güvenli iletişim biçimine verilen isimdir. Böylece kişiler arasındaki konuşmalar sunucularda barındırılmadan doğrudan kullanıcılara iletilir. Uçtan uca şifreleme sistemi kripto iletişim sistemleri arasında en güveniliri olarak görülüyor. Skype belirli bir standartta şifreleme sistemi ile iletişim yolunu korumayı amaçlasa da, uçtan uca şifreleme en her zaman iletişim uygulamaları arasında en çok tercih edilen yöntem oldu. Bu sistemin özelliği ise mesajların sadece alıcı ve gönderici tarafından güvenli bir şekilde okunmasıdır. Yani siz mesaj veya resim gönderdiğinizde bu mesajlar Microsoft'un veri tabanında tutulmadan direk kullanıcıların makinelerine iletilecek.

Microsoft, bu özelliği Windows'ta Skype sürümüne entegre ederse Skype, Apple'ın iMessage'ı, Facebook'un Messenger'ı ve WhatsApp gibi Signal protokolü kullanan ve uçtan uca şifreleme özelliği sunan sohbet uygulamaları arasında yer alacak. Ancak geliştirilme aşamasında olan Skype ile şifreli mesajlaşma özelliğini kullanabilmeniz için öncelikle test aşamalarının başarılı şekilde tamamlanması gerekiyor. Microsoft'un bu konuyla ilgili ilerleyen zamanlarda ayrıntılı bir açıklama yapması bekleniyor.





PAYLAŞ