Linux İşletim Sistemi Uyumlu En İyi Steam Oyunları - Haberler - indir.com

Linux İşletim Sistemi Uyumlu En İyi Steam Oyunları

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-24 14:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

İşletim sistemleri arasında Windows, oyunlar için ve Linux ise iş için uygun diye bir cümle her zaman yer almıştır. Ancak dijital oyun platformu olan Steam’ın sunmuş olduğu destekler ile bu durum tamamen değişti diyebiliriz. Artık Steam Linux için de oyun desteğini uzun zamandır sunuyor. Geçtiğimiz yıllarda Steam cephesi oyunculara ve son kullanıcıya hitap edebilmek için Ubuntu ile beraber Linux işletim sistemleri için de tam destek getirmişti. Linux ekosistemi Windows’a göre farklılık gösterirken Linux’da artık üst seviye performanslı oyunlar oynanabiliyor. Bizde sizlere bu içeriğimizde Linux desteği tam uyuma sahip olan en iyi Steam oyunlarını derledik.

Linux İçin En Uyumlu Steam Oyunları

Counter Strike: Global Offensive

İnternet kafelerin vazgeçilmez oyunu olan Counter Strike serisinin belkide en popüler oyunu Global Offensive olmuştur. Steam’ın en çok satın alınan oyunları arasında yer alan Global Offensive bu noktada en iyi aksiyon oyunları arasında yer alıyor. Valve ise Steam iş birliği sayesinde Linux desteği oldukça iyi bir oyun olarak kullanıcılara sunuluyor. Steam’da varolan uygun fiyat etiketiyle dikkat çeken oyunu Linux işletim sistemi üzerinden sorunsuz bir şekilde oynayabilirsiniz.

Rocket League

Bir dönem Twitch’i ele geçiren seviyen online oyun Rocket League, Linux desteği sunan en başarılı yapımlardan bir tanesi olarak biliniyor. Eğlenceli yapısı ve futbol araba yarışı konseptine sahip bu oyun milyonlarca kişi tarafından Online bir şekilde oynanmaya devam ediliyor. Linux uyumlu oyunlar serisinde ise Rocket League başarılı bir oyun olmayı başarıyor.

Dota 2

MOBA oyunlarının vazgeçilmez isimlerinden olan Dota 2, Linux desteğine sahip en iyi oyunlar arasında yer alıyor. Dünya genelinde yapılan dev turnuvalar ile oyunculara para kazandıran ve eSpor turnuvalarının popüler oyunu Dota 2, League Of Legends alternatifi olarak gözüküyor. Ayrıca Lol’nde Linux desteği sunduğunu hatırlatalım. Ancak League of Legends’i Wine aracılığı ile yüklemek gerekiyor. Fakat Dota 2, Linux işletim sistemleri ile oldukça uyumlu ve sorunsuz bir şekilde çalışabiliyor.

Football Manager 2018

Oyuncuların oynamaktan sıkılmadığı bir başka oyun olan Football Manager 2018, en çok satan oyunlar arasında yer alıyor. Linux dağıtımı için de uygun olan bu oyun başarılı desteği ile dikkat çekiyor. 50’den fazla ülke için birçok kulübün başına geçerek sanal menajerlik yapılmasını sağlanan bu oyun iyi grafikleri ve başarılı senaryosu ile dikkat çekiyor.  Steam’dan satın alabileceğiniz Football Manager 2018 oyununu Linux veya Pardus gibi işletim sistemlerinde rahat bir şekilde oynayabilirsiniz.

Left 4 Dead 2

Çıkışının üzerinden yıllar geçmiş olsada, hala sunmuş olduğu aksiyondan ve eğlenceden kaybetmeyen oyun L4D2 diyebiliriz. Gerek senaryosu gerekse sunmuş olduğu farklı modlar ile sevilen Left 4 Dead 2 modeli zombilerin dünyasında geçiyor. Online desteğe de sahip olan bu oyunu Steam’dan satın alarak Linux platformlarında rahat bir şekilde oynayabilirsiniz.

Euro Truck Simulator 2

Similasyon oyunlarının belkide en sevilen oyunu olan Euro Track Simulator oyunu tıpkı ilk serisi gibi ikinci seriside yoğun bir ilgi görüyor. Steam’da yer alan oyun uygun fiyat etiketi ile oldukça alınabilir durumda. Linux işletim sistemi destek sunan bu oyunu sizlerde deneyimleyebilirsiniz.





PAYLAŞ