İran Telegram'ı tehlikeli mi görüyor? - Haberler - indir.com

İran Telegram'ı tehlikeli mi görüyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-01 12:20:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Zaman zaman birçok farklı ülkede gündemde konu olan mesajlaşma uygulaması Telegram, şimdilerde de İran Hükümeti tarafından tartışılıyor.

İran'da en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından bir tanesi olan Telegram, İran  Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Gulam Rıza Celali'ye göre ulusal güvenlik açısından tehdit içerdiği iddia edildi. Başkent Tarhan'da düzenlenen bir toplantıda konu ile ilgili olarak konuşan İran Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Gulam Rıza Celali, bu tür yabancı kaynaklı uygulamalar yerine yerli uygulamaların kullanılması gerektiğinin altını çizdi. 

Telegram'a Kaybolan Fotoğraf ve Video Gönderme Özelliği GeldiTelegram'a Kaybolan Fotoğraf ve Video Gönderme Özelliği Geldi

https://www.indir.com/haberler/telegrama-guncelleme-ile-coklu-hesap-destegi-geldi

"Kaos eksenli faaliyetler, muhatabın zihnini yönlendiren sosyal ağlara dayanıyordu."

İran  Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Gulam Rıza Celali'ye göre Sivil Savunma Teşkilatı ülkede tehdit oluşturan tüm durumları inceliyor ve sosyal ağlarda bu durumların başında yer alıyor. İran'da 2017 Aralık ayından yaşanan rejim karşıtı gösterileri bu duruma örnek olarak gösteren  İran  Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Gulam Rıza Celali, "Kaos eksenli faaliyetler, muhatabın zihnini yönlendiren sosyal ağlara dayanıyordu."  dedi. 

Devlet büyükleri yasak olmasına rağmen sosyal medya mecralarını aktif bir şekilde kullanıyor

Başkan Celali'ye göre Telegram ülkenin ulusal güvenliğini 5 farklı konuda tehdit ettiğine dikkat çekti. İran'da Twitter ya da Facebook gibi sosyal medya mecralarını kullanmak yasak ancak insanlar VPN servislerini kullanarak sosyal medya mecralarını kullanmaya devam ediyor. İşin garip yanı ise ülkede her ne kadar bu sosyal medya mecralarını kullanmak yasak olsa da İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif gibi isimler Twitter'ı aktif bir şekilde kullanmaya devam ediyor. 

 


Telegram'a Yeni Özellikler!Telegram'a Yeni Özellikler!
Telegram'a Güncelleme İle Çoklu Hesap Desteği GeldiTelegram'a Güncelleme İle Çoklu Hesap Desteği Geldi
Telegram, Kendi Kripto Parasını HazırlıyorTelegram, Kendi Kripto Parasını Hazırlıyor

PAYLAŞ