İPhone Wi-Fi ağı sorunu nasıl çözülür? - Haberler - indir.com

İPhone Wi-Fi ağı sorunu nasıl çözülür?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-04 23:20:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

iPhone'da sınırsız bir veri yerine aylık bir hücresel veri sınırı varsa, iPhone'un Wi-Fi'ye bağlanmayacağı zaman kullanıcılar aşırı sinirlenir. IOS'u güncellemek, büyük dosyaları indirmek, müzik ve video akışı yapmak iyi bir Wi-Fi bağlantısı üzerinden yapılması gerekir.

Çoğu durumda, telefonu bir Wi-Fi ağına yeniden bağlamak bazı basit sorun giderme adımlarıyla gerçekleştirilebilir, ancak bazı durumlarda daha gelişmiş tekniklere ihtiyaç vardır. Wi-Fi'ye bağlanamayan bir iPhone'u düzeltmenin birçok yolu vardır. IPhone'u Wi-Fi'ye yeniden bağlamak ve yüksek hızlı internet erişimine geri dönmek için bu çözümleri basitten- kompleks seçeneklere doğru denenmesi gerekiyor

Kablosuz bağlantıyı açın.

Teknik desteğin ilk kuralı, üzerinde çalışılan şeyin açık olduğunu doğrulamaktır: Kablosuz bağlantıyı açmanız gerekebilir. Wi-Fi'yi açmak için Kontrol Merkezi kullanılmalı. Sadece ekranın altından yukarı doğru kaydırılmalı ve etkinleştirmek için Wi-Fi simgesine dokunlmalı.

Kontrol Merkezindeyken, Kablosuz simgesinin yanındaki Uçak Modu simgesine bakın. Son seyahatten sonra iPhone Uçak Modunda bırakıldıysa, Kablosuz bağlantı devre dışı bırakılır. Eğer açıksa Uçak modunun kapatılması gerekmektedir.

Wi-Fi Ağ Şifresi Korumalı mı?

Tüm Wi-Fi ağları genel kullanıma açık değildir. Bazıları, işletmeler ve okullardakiler gibi, yalnızca belirli kişiler tarafından kullanım için ayrılmıştır ve kamu kullanımını önlemek için şifreler kullanırlar. Bu ağların yanında Wi-Fi ayarları ekranında kilit simgeleri vardır. Bir kablosuz ağa bağlanmada sorun yaşıyorsanız, kablosuz ağın yanında bir kilit simgesi olup olmadığını görmek için Ayarlar> Kablosuz'a gidilmeli. Bunu yaparsa, ağ sahibinden bir parola isteyebilir veya kilidi açılmış bir ağ için aranılabilir.

Parola varsa ancak hala sorun yaşanılıyorsa, kullanılamayacak bir ağ adına dokunulmalu ve açılan pencerede Bu Ağı Unut seçeneği işaretlenmeli.

Daha sonra ise Wi-Fi ayarları ekranına geri dönülmeli ve ağ seçerek, şifre girilmeli. Bundan sonra ise Katıl'ın seçilmesi gerekmektedir.

iPhone'un Ağ Ayarlarını Sıfırlayın

Telefonun Ağ Ayarları, hücresel ve Wi-Fi ağları için bağlantı verileri ve tercihler de dahil olmak üzere her türlü bilgiyi içerir. Wi-Fi ayarlarından biri bozulmuşsa, Wi-Fi ağına girlmesini önleyebilir. Bu durumda, çözüm ağ ayarlarının sıfırlanmasıdır, ancak bu, bazı tercihleri ve bağlantı ile ilgili kayıtlı verileri siler. Ağın sahibini bağlantı verileri için sorulması ve tekrar girilmesi gerekebilir:

-          Ayarlar'a dokunulmalı.

-          Genel'e dokunulmalı.

-          Alta doğru kaydırın ve Sıfırla'ya dokunulmalı.

-          Ağ Ayarlarını Sıfırla'ya dokunulmalı.

-          Bu ayarları sıfırlamak istediğinizi onaylanılması istenirse, bu seçilmeli.





PAYLAŞ