iPhone 14 hakkında yeni tahminler - Haberler - indir.com

iPhone 14 hakkında yeni tahminler

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-28 17:45:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın yaklaşan iPhone serisi için farklı planları var.

Geçtiğimiz haftalarda tanıtılan  iPhone 13 ailesi ile birçok olumlu/olumsuz eleştiri alan şirlet, iPhone 13'lerin fiyatlarını 'önceki serilere göre çok yüksek tutmadan' belirlemeye çalıştığına dikkat çekti. Öte yandan iPhone 13'ün heyecanı hala devam ederken ünlü analistler iPhone 14'ün nasıl olacağına dair tahminler ve fikirler sunmaya başladı. Ancak bunun sürpriz olmadığını da belirtmek gerek. Hatırlarsanız daha iPhone 13 tanıtılmadan iPhone 14 için bazı tahminler gelmeye başlamıştı. Gelen tahminler ve yeni seriye bakarak önümüzdeki sene tanıtılacak olan iPhone'un çentikli tasarımdan kurtulması beklense de şu an için bu konu hakkında kesin bir yorum yapmanın zor olduğunu söyleyebiliriz. Ancak sızıntılara gör çentik ya tamamen ortadan kalkacak ya da iPhone 13 çentiğinden daha küçük bir çentik karşımıza çıkacak.

Apple, tam tamına 2 milyar iPhone sattı!Apple, tam tamına 2 milyar iPhone sattı!

iPhone 13 çıkmadan iPhone 14 sızıntıları ortaya çıkmaya başladı

Bloomberg'den Mark Gurman'ın açıkladıklarına göre, Apple'ın iPhone 14 için ekran tarafında yapacağı yeniliklerin artık günümüz ekran standartlarına yaklaşacak.

Ekran altı kamera teknolojisi gelebilir

Diğer yandan Jon Prosser’a göre iPhone 14 Pro Max modeline ekran altı kamera eklenebilir. iPhone 14 ailesinde özellikle tasarım açısından büyük değişiklikler bekleniyor. Çentiksiz tasarımın yanı sıra kamera tarafında çıkıntılı tasarımdan da vazgeçmesi beklenen şirketin bu sayede kamera lenslerinin çizilmesini önleyeceği söyleniyor.

Ekran boyutları büyüyecek

Ekranında büyük değişiklikler olacağı tahmin edilen iPhone 14'ün 2022'de yıllardır istenileni vereceği de belirtiliyor. Tahminlere göre iPhone 14 ailesinin ekran boyutlarında da ciddi bir artış yaşanacak. Telefonlar 6.08 inç ve 6.66 inç ekranlarla karşımıza çıkabilir gibi duruyor. Önümüzdeki sene yine 4 farklı modelle karşımıza çıkacak Apple için bunun büyük bir adım olduğunu da belirtmek gerek. Bunun yanı sıra yeni seride Mini modellere veda etmesi beklenen şirketin iPhone 14, iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max ve iPhone 14 Max gibi modelleri tanıtması bekleniyor.

iPhone 13 serisi özellikleri ve tanıtımıyla dikkat çekti

Her yıl Eylül ayının ikinci haftasında bir etkinlik düzenleyen ve yeni iPhone modellerini bu etkinlikte tanıtan Apple, bu etkinlikte dikkat çekici bir hamle yaptı. Geçtiğimiz sene pandemi nedeniyle iPhone 12 ailesi beklenenden geç karşımıza çıkmıştı. Ancak yeni seriyi tam zamanında tanıtan şirket yeni modelleri de beklenen tarihlerde satışa çıkarıyor. Dikkat çeken açılış konuşmalarıyla tanınan Apple etkinlikleri, her yıl cihazların farklı özelliklerini vurguluyor. Apple'ın iPad'i diğer cihazlardan nasıl farklılaştırdığını anlatan Tim Cook, şirketin yeni geliştirdiği aksesuarlarla kullanıcılarına yepyeni bir iPad deneyiminin sunulduğunu belirtti. iPadOS ile çok daha stabil bir kullanım sunan Apple, 1 milyon uygulama ile tasarım gücünü kullanıcıların tam kontrolüne bırakıyor. Bunun yanı sıra iOS 15 özelliklerinin de tamamen netleştiği etkinlik dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından izlendi.


iPhone 13 ProMotion özelliğindeki kısıtlama ne anlama geliyor?iPhone 13 ProMotion özelliğindeki kısıtlama ne anlama geliyor?
iPhone takip etme özelliği kapatılsa da uygulamalar veri topluyoriPhone takip etme özelliği kapatılsa da uygulamalar veri topluyor

PAYLAŞ