iOS 14'le gelen ses tanıma özelliği kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak - Haberler - indir.com

iOS 14'le gelen ses tanıma özelliği kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-25 11:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

iOS 14, işitme engelli kullanıcılar için geliştirilen ses tanıma özelliği sayesinde, ortam sesini analiz ederek alarm, kapı zili, korna gibi önemli sesleri saptaması halinde bilgilendirme yapacak. "Dünyanın en kişisel aygıtı, herkesin kullanımı için tasarlandı." mottosunu benimseyen Apple, engelleri kaldırmak ve iPhone'u herkes için kullanılabilir bir telefon haline getirmek için iOS 14 ile işitme engelliler için çok faydalı bir erişilebilirlik özelliğini kullanıma sunmaya hazırlanıyor. 

Ses tanıma özelliği kullanıcılara fayda sağlayacak

iOS 14 ile beraber gelen özellikler kullanıcıların yararına olacak seçeneklerdir. Ses tanıma özelliği ile beraber kullanıcılar önemli sesler hakkında bilgilendirerek sorunsuz bir kullanım sunulacak. Ses tanıma, olarak adlandırılan bu erişilebilirlik özelliği aktif edildiği takdirde, mikrofondan gelen ses verileri yapay zeka yardımıyla analiz edilerek yangın alarmları, sirenler, duman dedektörleri, kedi ve köpek sesleri, ev aletlerinin çıkarmış olduğu sesler, araba kornaları, kapı zilleri, vurma sesleri, su akıntısı, bebek ağlaması ve bağırtı sesleri saptanıyor ve kullanıcılar bu sesler hakkında bir bildirim aracılığıyla uyarılıyor.

Hangi iPhone modellerinin iOS 14'e güncellenecek?Hangi iPhone modellerinin iOS 14'e güncellenecek?

Kullanıcılar ses tanıma özelliğini bu seslerin tamamında devreye girecek şekilde ayarlayabilirken, sadece belirli seslerde uyarı verecek şekilde de yapılandırabilir. Navigasyon amaçlı olan ya da acil durum hallerinde kullanılması tavsiye edilen bu ses tanıma özelliği, telefonun ayarlar uygulamasındaki erişilebilirlik kısmından aktif hale getirilebiliyor. 5.5 MB depolama alanına gereksinim duyan ses tanıma özelliği, denetim merkezine eklendiği takdirde denetim merkezinden de açılıp kapatılabiliyor. 

 


iOS 14 hangi iPhone modellerine gelecek?iOS 14 hangi iPhone modellerine gelecek?
iOS 14 ile birlikte iPhone'lar arama kaydetme özelliği gelebiliriOS 14 ile birlikte iPhone'lar arama kaydetme özelliği gelebilir
iOS 14 beta sürümünün Türkiye'de yayımlanacağı tarih belli olduiOS 14 beta sürümünün Türkiye'de yayımlanacağı tarih belli oldu

PAYLAŞ