Huawei Watch 3 yeni sağlık sensörleriyle geliyor - Haberler - indir.com

Huawei Watch 3 yeni sağlık sensörleriyle geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-18 21:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Giyilebilir Teknoloji

Giyilebilir teknoloji ürünleri sadece donanım özellikleri değiş, sağlık alanında da etkin olarak kullanılmak isteniyor. Giyilebilir teknoloji dünyasında adeta öncülük eden Huawei'den doktor şeklinde nitelendirilen bir saat geliyor.

Akıllı saatler, akıllı kulaklıklar ve akıllı gözlükler, yani giyilebilir teknoloji kategorisinde bulunan tüm akıllı cihazlar öncelikle donanımsal ve yazılımsal olarak ön plana çıkıyor olsa da yavaş yavaş sağlık konusunda da her geçen gün gelişmeye ve kullanıcıların için de çok daha farklı özellikler sunmaya devam ediyor. Gelişen teknoloji ürünlerine liderlik eden şirketler birisi de Huawei'den doktor gibi saat gelebilir. 

Huawei P50'nin kamera tasarımı ortaya çıktıHuawei P50'nin kamera tasarımı ortaya çıktı

Huawei yetkilisi He Gang tarafından Weibo üzerinden yapılan gönderiye göre, markanın tansiyon takip etme özelliğine sahip olan ilk akıllı saatini bu yılın ikinci yarısında görmek mümkün olacak. Sunulan bilgilere göre Huawei'nin yaklaşan elektrokardiyogram (EKG) izleme özelliğine sahip olan akıllı saati Çin'de tıbbi bir cihaz olarak kayda geçti ve şu an için ülke içerisinde tıbbi kurumlarda klinik denemeler ile denecekler. Huawei tarafından üretimi yapılan bu yeni akıllı saatte yer alacak sağlık özellikleri arasında akıllı vücut sıcaklığı ölçümü, hipertansiyon yönetimi ve koroner kalp hastalığı taraması yer alıyor. Huawei'nin EKG okuyucu, kap hastalığının erken belirtilerini tespit etmesi için PPG ve ACC verilerinden faydalanılacak.

Ne zaman sunulabilir?

Konuyla ilgili olarak ortaya atılan tahminlere göre Huawei P50 serisi ile kullanıcıların beğenisine sunulması beklenen Watch 3'ün hangi işletim sistemini kullanacağı veya eSIM desteğine sahip olup olmayacağı konusunda şu an için kesin bir bilgi yoktur. Eğer cihaz HarmonyOS işletim sistemiyle beraber gelirse cihazın tüm özelliklerinden en iyi şekilde faydalanmak adına bir Huawei cihaz ile kullanılması gerekebilir. Merak edilenler için Huawei Watch 3 çıkışından yakın zaman sonrasında Türkiye'de de satışa sunulacak.


Huawei, 19 Mayıs'ta dev tanıtıma hazırlanıyor!Huawei, 19 Mayıs'ta dev tanıtıma hazırlanıyor!
Huawei P50 serisinin etkileyici kamerasıHuawei P50 serisinin etkileyici kamerası
Pop-up kameralı televizyon Huawei Smart Screen SE geliyorPop-up kameralı televizyon Huawei Smart Screen SE geliyor

PAYLAŞ