Günlük yaşamı kolaylaştıran Mac uygulamaları - Haberler - indir.com

Günlük yaşamı kolaylaştıran Mac uygulamaları

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-03 09:01:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

MacBook modelleri macOS Big Sur işletim sistemine sahip olan cihazlar ve daha birçok uygulama ile beraber gelseler de üçüncü parti uygulamalar ile beraber akıllı cihazları veya bilgisayarları daha verimli bir şekilde kullanmak mümkündür. MAC modellerde kullanabileceğiniz en iyi mobil uygulamalar hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. Apple tarafından üretilen M1'den güç alan Mac modelleri geçtiğimiz Kasım ayı içerisinde kullanıcıların beğenisine sunuldu. Kısa bire süre önce ülkemizde de kullanıcıların beğenisine sunulan M1 işlemci sistemli MacBook Air ve MacBook Pro modelleri sundukları performans ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Mac modellerinde kullanılabilecek en iyi uygulamalar hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

1Password

Hem iş hem de sektörel anlamda birbirinden farklı uygulamalar ve platformlar için farklı şifreler kullanmak zorunda kalınıyor. Bu şifreleri hatırlamak zaman zaman zorlayıcı olabilir. Tam da bu noktada kullanıcıların imdadına yetişen 1Password platformu kullanıcıların işini kolaylaştıracak özelliklere ev sahipliği yapar. bU platform sayesinde şifrelerinizi güvenli bir şekilde saklayabilirsiniz. 

Alfred

macOS işletim sisteminin eski ama son derece kullanışlı özelliği olarak kullanıcıların karşısına çıkan Alfred, kısayol oluşturmak adına kullanıcıların işini kolaylaştırır. Oluşturduğunuz hızlı komutlar sayesinde uygulamalara erişmenize, dosyaları bulmanıza ve hatta hızlı bir şekilde webde arama yapmanıza imkan tanıyan Alfred ile beraber kendi eklentilerinizi üretebilir ya da mevcut eklentilerden faydalanabilirsiniz. 

Day One

Kullanıcılara dijital günlük hizmeti veren Day On uygulaması, günlük tutmanız veya çeşitli notlar almanıza konusunda yardımcı olacak seçenekler sunar. Uygulama tüm Apple ekosisteminde hizmet veren son derece kaliteli bir uygulamadır. 

Sensei

Mac modellerin depolama alanları konusunda daha detaylı bilgiler edinmek adına son derece başarılı bir alternatif olan Sensei uygulaması, uygulamaları kaldırmaktan tutun da bilgisayarınızın genel durumunu kontrol etmeniz konusunda dahi pek çok önemli özellik sunar..  

Setapp

Çeşitli uygulamalar için abonelik servisi olarak çeşitli hizmetler sunan Setapp, aylık bir ücret karşılığında çeşitli ücretli uygulamaları deneyerek kullanmanıza hakkında bilgi verir. Yeni ve ücretli uygulamalar hakkında bilgi edinerek denemek isterseniz Setapp size uardımcı olacak seçenekler sunar. 

NetNewsWire

Herhangi bir konu hakkında dilediğiniz habere hı9zlı ve güvenli bir şekilde ulaşmanızı sağlayan NetNewsWire, hem iOS hem de macOS platformlarında güvenle kullanılabilir. 

Ulysses

Yazı yazmak konusunda çeşitli imkanlar sunan Ulysses, yazı yazmak konusunda kullanıcıları daha da bilgilendirmek ve bu deneyimi geliştirmek adına geliştirildi. Hem macOS cihazlarda hem de iOS işletim sistemi kullanılan cep telefonlarında kullanılan Ulysses, dahili belge yönetimi ve hızlı senkronizasyon özellikleri ile kullanıcılara çeşitli kolaylıklar sağlar. 

E-posta uygulamaları

macOS halihazırda kendi sisteminde kullandığı bir e-posta sistemini kullanıcılarına sunuyor. Fakar buna rağmen kullanıcılar için kolaylık sağlamak adıan çeşitli alternatifler de vardır. Bunlar Spike ve Spark adlı uygulamalar olup macOS kullananlarında ilgisini çeker. 

Takvim uygulamaları

Yukarıda yer aklan e-posta uygulamaları için söylenenler bu noktada da geçerlidir. macOS cihazlarda Apple'ın kendi takvim uygulamaları mevcut olsa da üçüncü parti uygulamalar da kullanıcıların ,işini kolaylaştıracak seçenekler sunar. Fantastical ve BusyCal adlı uygulamalar macOS kullanıcıların işini kolaylaştırmak konusunda etkili olabilir. 

Görev yönetimi uygulamaları

Todoist, Things, GoodTasks ve OmniFocus gibi görev yönetimi odaklı uygulamalar macOS kullanıcıların işini kolaylaştırmak adına birçok fonksiyonel özellik sunar. Bu uygulamalar macOS'un yanı sıra iOS için mevcuttur. 





PAYLAŞ