Google’ın Deprem Uyarı Sistemi’nden Önemli Başarı! - Haberler - indir.com

Google’ın Deprem Uyarı Sistemi’nden Önemli Başarı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-26 10:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Google tarafından geliştirilen deprem uyarı sistemi, Filipinler’de yaşanan büyük deprem öncesinde önemli bir başarı sergiledi ve kullanıcıları deprem hakkında bilgilendirdi.

Depreme karşı teknolojinin sunduğu desteklerde başarı oranları günden güne artıyor. Depreme yönelik geliştirdiği uygulama ile bu konuda önemli bir gelişme kaydeden Google, geçtiğimiz gün Filipinler’de yaşanan 6.7 şiddetindeki deprem öncesinde devreye girdi. Geçtiğimiz aylarda 7 farklı ülkede daha desteklenmeye başlanan uygulama, Filipinler’de de kullanıma sunulmuştu. Kısa süre içerisinde ülkede büyük bir depremin yaşanması ve uygulamayı kullananların depremi önceden öğrenebilmesi, dünya genelinde oldukça dikkat çekti.

Android deprem uyarıları Türkiye'de başlayacakAndroid deprem uyarıları Türkiye'de başlayacak

Deprem Uyarı Sistem, Deprem Öncesinde Uyardı!

Filipinler’de kullanıma sunulmasının ardından geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı başaran deprem uyarı sistemi, büyük deprem öncesinde yaptığı bildirim ile birlikte kullanıcıların güvenli bir yerde kalmasını sağladı. Depremin gerçekleşmesinin ardından Filipinler’deki ana gündem maddelerinden birisi deprem ile birlikte deprem uyarı sisteminin başarısı oldu. Sosyal medyada Google’u etiketleyerek paylaşımlarda bulunan vatandaşlar, olası risk ve tehditlere karşı sağlanan koruma nedeniyle teşekkürlerini iletti.

Uygulama tarafından yapılan uyarılarda aynı zamanda kişilerin aklına gelemeyecek bazı tavsiyeler de verildi. Uygulama, gaz kaynaklarının kapatılması ve merdivenlerin kullanılmaması gibi pek çok mesaj ile deprem anında yapılması gerekenleri bildirirken, deprem yaşanmadan saniyeler önce tüm kullanıcılar telefonlarında bu bildirimleri aldı.

Deprem Uyarı Sistemi Nasıl Çalışıyor?

Google tarafından uzun zamandan beri geliştirilen ve şu anda çeşitli testlerle üzerinde çalışmaların sürdüğü deprem uyarı sistemi, telefonlardaki sensörleri kullanarak olağan dışı titreşimleri ölçmeye çalışıyor. Üstelik geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamalarda mevcut özelliğin Türkiye’deki kullanıcılar tarafından da kullanılabileceği belirtilmişti. Bu bakımdan şu anda Android işletim sistemine sahip telefonu bulunan kişiler, deprem uyarı sistemini aktif hale getirebilecek.

Deprem Uyarı Sistemi Nasıl Kullanılır?

Telefonlarında mevcut yeni özelliği kullanmak isteyenlerin herhangi bir uygulama kurmasına gerek kalmadığı gibi telefonlarından aşağıdaki adımları takip etmesi yeterli.

Ayarlar > Konum > Deprem uyarıları

Mevcut bölüne ulaştıktan sonra özelliğin açık olup olmadığını kontrol edebilir ve bildirim almayı tercih ettiğinizde özelliği aktif hale getirmeniz yeterli. Böylece deprem yaşanmadan önce saniyeler içerisinde bildirimlerin gönderileceği özellik, depreme karşı daha hazırlıklı olmanızı sağlayabilir.



PAYLAŞ