Google yer geçmişi ile gezi ısı haritası nasıl çıkartılır?       - Haberler - indir.com

Google yer geçmişi ile gezi ısı haritası nasıl çıkartılır?      

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-28 10:57:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Google Konum Geçmişinizi kullanarak bir ısı haritası oluşturan konum geçmişi görüntüleyici uygulaması, bu konunun meraklıları için oldukça farklı bir veri sunuyor. İşte Google yer geçmişi ile gezi ısı haritası detayları.

Location History Visualizer adı verilen uygulama sayesinde oluşturabileceğiniz ısı haritasında, gezdiğiniz tüm noktaları kolayca görebilirsiniz. Bu durum, özellikle çok fazla gezen ve Google yer geçmişi servisini kullanan kişiler için çok daha etkili sonuçlar çıkaracaktır.

Google konum tabanlı oyunları, Google Haritalar'a ekliyorGoogle konum tabanlı oyunları, Google Haritalar'a ekliyor

Google Haritalar Geçmişi Nasıl Temizlenir?

Location History Visualizer nasıl kullanılır?

Isı haritanızı oluşturmak için, ilk önce konum geçmişinizi Google'dan indirmeniz gerekir. Bunu Google Yer Servisi'ne giderek kolayca yapabilirsiniz. İlgili sayfada hangi bilgileri indirmek istediğiniz sorgulanacaktır. Bu nedenle sadece “Konum Geçmişi"ni seçmeniz yeterli olacaktır. Seçim sonrasında "İleri"ye ve ardından "Arşiv oluştur"a tıklayın. Arşiv oluşturduktan sonra Google, size e-posta göndererek durum hakkında bilgi verir. Bu mail geldikten sonra ise verinizi indirerek Zip dosyasından çıkarmanız gerekir. .json uzantılı olarak gelen veriyi daha sonrasında ise Location History Visualizer ile çalıştırmanız gerekir.

Location History Visualizer adı ile aynı adreste yayınlanan uygulamaya erişim sağlayarak yer geçmişinizi upload etmeniz yeterli olacaktır. Verinizin boyutuna bağlı olarak gerçekleştirilecek işlemler sonrasında ısı haritası yayınlanmış olacaktır.

Konumunuz kapalı olsa bile Google sizi izliyor!




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ