Google ve Facebook , yeni bir dava ile gündeme geldi - Haberler - indir.com

Google ve Facebook , yeni bir dava ile gündeme geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-02 13:01:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

West Virginia’nın HD Media adında olan şirketi Google ve Facebook şirketine karşı dijital reklamcılığı tekeline almak adına komplo kurduklarını ve bu şekilde yerel gazeteleri tehlikeye attıklarını belirterek antitröst şikayetinde bulundu. 

HD Media, dev isimleri gizli anlaşma yapmakla suçladı

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Google'ın kısa bir süre önce haber yayıncılarına 1 milyar dolar ödeyeceğini dile getirmesine rağmen, yabancı bir gazete şirketi dijital reklamcılık konusunda Google ve Facebook'a karşı dava açtığını dile getirdi. Bünyesinde yedi farklı gazeteye sahip olan HD Media, iki teknoloji devini gizli anlaşma yapmakla suçladı. Buna ek olarak ise Antitröst şikayetinin "ticaret engellerini ve piyasa rekabetinin önüne geçmek adına hükümetlerce izlenen politikalara dendiğini ve amacının ise tüketiciyi korumak ve ekonomik kaynakların en erkin şekilde dağılımını sağlamak" olduğunu da belirtmek gerekir. 

Bazı Google ofisleri aşılama merkezi olacakBazı Google ofisleri aşılama merkezi olacak

Editor & Publisher Magazine’den elde edilen bilgilere göre kod adı “Jedi Blue” olan bu gizli anlaşmanın çevrimiçi reklam müzayedelerini manipüle ettiği düşünülüyor. Aynı zamanda ise medya şirketi, Google'ın dijital reklamcılık pazarındaki tekelinin ABD'deki yerel gazetelerini tehdit ettiğini de iddia ediyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda HD Media Yönetici ortağı Doug Reynolds, Editor & Publisher Magazine’e verdiği demeçte konuyu şöyle değerlendiriyor; “Amerika’daki diğer tüm gazeteleri bu amaca katılmaya davet ediyoruz. Sadece basının geleceği için değil, aynı zamanda demokrasimizin korunması için de savaşıyoruz.”

HD Media tarafından başlatılan bu davanın, diğer ülkeler ve basın kuruluşları tarafından da desteklenip desteklenmeyeceğini gelecek günlerde daha net bir şekilde anlamak mümkün olacak. Fakat, Google ve Facebook'un bu konuda daha çeşitli sorunlarla karşılaşacağı düşünülüyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha detaylı bilgilerin eklenmesi bekleniyor. 

 


Google Haritalar'a elektrikli araçlar için yeni bir özellik geldiGoogle Haritalar'a elektrikli araçlar için yeni bir özellik geldi
Honor'dan Google açıklamasıHonor'dan Google açıklaması
Google Haritalar için yeni arayüz kullanıma sunulduGoogle Haritalar için yeni arayüz kullanıma sunuldu

PAYLAŞ